Görbicz Anitáék már az Eb-re készülnek

2008.11.21. 06:55
A magyar női kézilabda-válogatott Ausztria, Horvátország és Macedónia ellen lép pályára péntektől vasárnapig a szombathelyi Pannon Kupán. Imre Vilmos kapitány csapata a két hét múlva kezdődő macedóniai Európa-bajnokságra történő felkészülés fontos állomásának tartja a rangos tornát, ahol már a teljes Eb-kerettel állnak fel a mieink.

Szombathely ad otthont péntektől vasárnapig a női kézilabda válogatottak számára rendezett Pannon Kupának, amely a decemberi Európa-bajnokság előtt az utolsó erőfelmérési lehetősége Imre Vilmos magyar válogatottjának.

A mieink pénteken Ausztriával, szombaton Macedóniával, vasárnap Horvátországgal játszanak. Mindhárom válogatott résztvevője lesz a december 2-án kezdődő macedóniai Európa-bajnokságnak is.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Pálinger Katalin, Herr Orsolya, Pastrovics Melinda
Balszélsők: Vérten Orsolya, Vincze Melinda,
Balátlövők: Szűcs Gabriella, Bulath Anita
Irányítók: Görbicz Anita, Szucsánszki Zita
Jobbátlövők: Tomori Zsuzsa, Hornyák Ágnes, Sopronyi Anett
Jobbszélsők: Kovacsicz Mónika, Bódi Bernadett, Csáki Viktória
Beállók: Szamoránky Piroska, Balogh Barbara, Szabó Valéria

A Pannon Kupára készülő magyar válogatott keretében vannak meglepetések, három olyan játékost is meghívott Imre Vilmos, akik sem az olimpián, sem a dániai Világkupán nem szerepeltek.

A pekingi játékok után pihenőt kért Pálinger Katalin mégis vállalta a részvételt, a klasszis kapus ott lesz tehát az Eb-n is, biztosan hiányozni fog viszont Tóth Tímea, aki sérülése után lábadozik.

Az olimpia után rendezett Világkupáról Pálingeren kívül több pekingi játékos hiányzott, közülük a kiváló beálló, Szamoránsky Piroska, és a csapat kapitánya, a világ legjobb játékosa, Görbicz Anita is. Utóbbi visszatér, fontos hiányzó lesz azonban a több poszton is kiváló teljesítményre képes, gyermeket váró Ferling Bernadett. Újonc a HC Podravka balátlövője, Bulath Anita.

A dániai tornán remeklő játékosok közül Szucsánszki Zita (irányító), Pastrovics Melinda (kapus), Szabó Valéria és Balogh Barbara (beállók) jelenléte mutatja a kapitány szándékát, hogy tapasztalt, rutinos játékosokból és ígéretes fiatalokból álló csapattal utazzon az Európa-bajnokságra, ahol iszonyatosan nehéz csoportba került a válogatottja.

"Motivált játékosokra számítok, hiszen a keret tagjai javarészt sikeres idénykezdeten vannak túl – mondta Imre Vilmos szövetségi kapitány a torna sajtótájékoztatóján. – A Pannon Kupán nehéz mérkőzéseket várok, de nem az ellenfelek feltérképezése a fő célunk, hanem a saját játékunk csiszolása. Úgy tervezem, új játékosok mellett új taktikai elemeket is kipróbálunk.”

Sinka László szövetségi elnök kiemelte, az olimpiai siker után és az Eb előtt most láthatják először itthon a szurkolók a csapatot, ezért sok nézőre számítanak Szombathelyen.

A helyszínről elmondta, hogy azért esett a vasi megyeszékhelyre a választás, mert itt rendezik jövő augusztusban a női junior Európa-bajnokságot.

A magyar válogatott programja a Pannon Kupán

November 21, 18h: Magyarország-Ausztria
November 22, 17.31h: Magyarország-Macedónia
November 23, 12.45h: Magyarország-Horvátország