A Veszprém nem kaphat ki a BL-ben

2008.11.22. 09:35
Az MKB Veszprém meglepetésre kikapott az izlandi Haukar otthonában, de szombaton visszavághat, és győzelmével tovább is jut a Bajnokok Ligája második csoportkörébe. A Pick Szeged, a Magyar Kupa címvédője tét nélküli mérkőzésen lép pályára Zágrábban, már korábban eldőlt, hogy a szegediek a harmadik helyen végeznek, és a KEK-ben folytatják szereplésüket.

Mindkét magyar topcsapat pályára lép a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A Pick Szeged tét nélkül utazik Zágrábba, a Veszprém pedig hazai pályán igyekszik érvényesíteni a papírformát az izlandi Haukar ellen. A szegediek már biztosan a harmadik helyen végeztek csoportjukban, a KEK-ben folytatják, és ugyanez várna az MKB-ra is, ha kikapna Veszprémben.

Mocsai Lajos csapata természetesen a Haukar elleni mérkőzés és így a továbbjutás favoritja, az Izlandon becsúszott vereség, amely a Veszprém csoportelsőségébe került, elsősorban a játékosok fáradtsága miatt következhetett be. Az MKB klassziscsapat, nem engedheti meg, hogy hazai pályán meglepje a lelkes, de játéktudásban a magyar bajnoktól messze elmaradó Hafnarfjördur.

A Veszprém Aréna pénztárai már nem nyitnak ki a szombati mérkőzés előtt, az összes jegy gazdára talált, telt ház, 5100 szurkoló előtt kötelező meggyőző különbséggel érvényesíteni a papírformát. Az MKB csapatában többen sérültek, a lábadozó irányító Eklemovics Nikola mellett a fiatal kapus, Ivan Pesics sem léphet pályára, de a Flensburg otthonában nagyszerűen helytálló veszprémieknek így sem okozhat gondot ellenfelük legyőzése.

A BL góllövőlistájának harmadik helyén álló Marko Vujin és a sokadszorra is csúcsformába lendülő Pérez Carlos mellett a határozott védekezés lehet a veszprémi siker kulcsa. Ha az MKB a mérkőzés elején tudatosítja ellenfelében, hogy esélytelen, sétagaloppban szerezheti meg a továbbjutást érő második helyet, ha azonban magára húzza ellenfelét, kellemetlen 60 perc elé nézhet.

Kézilabda Bajnokok Ligája, F csoport

Az MKB Veszprém mérkőzései:
Flensburg (o) 29-28, Zaporizzsja (i) 32-25, Haukar (i) 26-27, Zaporizzsja (o) 33-22, Flensburg (i) 29-32

Az utolsó fordulóban: MKB Veszprém-Haukar, Zaporizzsja-Flensburg
A csoport állása: 1. Flensburg 8, 2. MKB Veszprém 6, 3. Haukar 4, 4. Zaporizzsja 2.

A Pick Szeged számára már nem bír komoly téttel a zágrábi mérkőzés, eldőlt, hogy Vladan Matics csapata a harmadik helyen végez, a házigazdák azonban egy valószínűtlenül nagy arányú győzelemmel (13 góllal kellene verniük a Magyar Kupa címvédőjét) akár meg is előzhetik a csoport élén álló Rhein-Neckar Löwent.

A héten hihetetlen izgalmak után bajnoki rangadót nyerő szegediektől továbbra is kulcsemberek egész sora fog hiányozni, az irányító Daniel Andjelkovics mellett Laluska Balázs és Luka Zvizej nem játszhat, és kérdéses a bicepszizom-szakadással bajlódó klassziskapus, Puljezevics Nenad szereplése is.

A Pick célja a horvátoktól elszenvedett hazai vereség fényében a tisztes helytállás lehet, amire minden esélye meg is van, hiszen a hiányzókat megfelelően pótolják helyetteseik. A sokat kritizált román Petrea és az elsősorban védekezni szerződtetett Oszmajics kiemelkedő formában játszik, mióta kulcsszerep hárul rájuk, és a szegedi utánpótlásból kiemelt fiatalok is ígéretesen teljesítenek.

Mindezek ellenére a BL egyik esélyesének otthonában teljes csapattal sem lehetnének vérmes reményei a magyar bajnoki ezüstérmesnek, de a Szeged már többször bizonyította, hogy képes idegenben is helytállni. Elég a tavalyi szezonra gondolni, amikor a második csoportkör utolsó mérkőzésén a Pick saját pályáján győzte le az évek óta veretlen Barcelonát.

Kézilabda Bajnokok Ligája, H csoport

A Pick Szeged mérkőzései:
Wisla Plock (i) 26-16, Rhein-Neckar Löwen (o) 24-28, Croatia Zagreb (o) 30-36, Rhein-Neckar Löwen (i)28-35, Wisla Plock (o) 26-17

Az utolsó fordulóban: Croatia Zagreb-Pick Szeged, Wisla Plock-Rhein-Neckar Löwen 23-37
A csoport állása: 1. Rhein-Neckar Löwen 10 (198-160) 2. Croatia Zagreb 8 (157-131) 3. Pick Szeged 4 4. Wisla Plock 0