A magyar válogatotté a Pannon Kupa

2008.11.23. 14:32 Módosítva: 2015.05.21. 03:01
A szombathelyi női kézilabda Pannon Kupát a magyar válogatott nyerte, miután 33-30-ra legyőzte a hozzá hasonlóan két győzelemmel álló horvát csapatot.

A magyar női kézilabda válogatott nyerte a szombathelyi Pannon Kupát, miután a vasárnapi, utolsó mérkőzésen 33-30-ra legyőzte Horvátországot.

Nagyon rosszul kezdték a két százszázalékos csapat összecsapását Görbiczék, a horvátok 4-0-ra elhúztak, és csak a 12. percre sikerült utolérniük ellenfelünket.

A Zdravko Zovko által irányított horvátok kemény, 5-1-es védekezésével nem tudott mit kezdeni a válogatott, a támadások esetlegesek voltak, szerencsére azonban Vérten ismét kimagasló formában lődözte a gólokat.

A győri szélső, valamint Tomori és Görbicz góljaival a 20. percben vezettünk először, az első játékrész utolsó tíz percében játszott a legjobban Imre Vilmos gárdája, mely ellenfele hibáit kihasználva öt góllal el is lépett.

A döcögős kezdés ellenére úgy tűnt, a mieink érvényesítik nagyobb játéktudásukat, és könnyedén hozzák a mérkőzést.

A második félidő elején folytatódott a gólerős, de védekezésben változatlanul sokat bizonytalankodó magyar játék, ennek ellenére a különbség nőtt.

Szamoránsky indulásból és beállóból is eredményes volt, a válogatott mégsem tűnt meggyőzőnek, sőt, ha a horvátok belőtték volna a heteseiket, szorosabb is lehetett volna az állás.

A hajrára aztán valóban szoros lett, ellenfelünk feljött 3 gólra is, de Görbicz találataival elértük, hogy ennél közelebb már ne kerülhessenek a mieinkhez a vendégek.

Ezen a mérkőzésen elsősorban védekezésben teljesített tudása alatt a magyar válogatott, a győzelem ezúttal a csapat gerincét alkotó sztároknak volt köszönhető, a pályára lépő fiatalok nem bizonyították, hogy helyük van az Eb-keretben.

A magyar válogatott összességében ismét nem játszott jól, gyenge védekezése és kapusteljesítménye miatt a második félidőt el is veszítette, de a torna elért célját: az Európa-bajnokság előtt két héttel Imre Vilmos képet kaphatott a keret tagjainak formájáról.

A csapat három győzelemmel, simán nyerte meg a Pannon Kupát, a tornagyőzelem szép eredmény, a mutatott játékon pedig még van két hét javítani.

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 33-30 (20-15)

A magyar válogatott gólszerzői: Vérten 8, Tomori 7, Görbicz 7/2, Szamoránsky 5, Szucsánkszki 2/2, Kovacsicz 2, Bódi 1, Szabó 1

Hétméteresből: 6/4 ill. 4/1
Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc

A másik mérkőzésen: Macedónia-Ausztria 26-24
A torna végeredménye: 1. Magyarország 6, 2. Horvátország 4, 3. Macedónia 2, 4. Ausztria 0