A legjobbak nélkül is verni kell a finneket

2008.11.27. 11:41 Módosítva: 2015.05.21. 02:54
A magyar férfi kézilabda-válogatott ha a héten újabb négy pontot szerez az Európa-bajnoki selejtezőben, megtartja első helyét. A finnek pont nélküliek, elvileg nem okozhat gondot a legyőzésük, remélhetőleg a gyakorlat sem mutat mást.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a csoport legkönnyebb ellenfelével, Finnországgal játszik Európa-bajnoki selejtezőt. Optimális esetben csak az lenne kérdéses, hogy mennyivel nyernek a magyarok, de a sérült kulcsemberek miatt elégedjünk meg azzal, hogy elég egy góllal is. Hajdu János kapitány is természetesen győzelmet vár.

Nikola Eklemovics még a horvátok elleni bravúros győzelemnél sérült meg, azóta nem játszott, és most sem irányíthatja társait. Helyét a Dániában légióskodó Császár Gábor foglalhatja el.

A honosított kapus, Nenad Puljezevics karja a Szeged tatabányai bajnokiján sérült meg, úgy látszott, hogy Fazekas Nándor sem teljesen egészséges, de ő végül vállalta a szereplést. Nagy László sem utazott el társaival, a másik balkezes átlövő, Laluska Balázs már több mint egy hónapja kiesett.

Fontos szerep hárul a szerdán a német Lemgóhoz szerződő Ilyés Ferencre, és a már régóta a csapatban szereplő Mocsai Tamásra, hiszen ők ketten klasszis átlövők. A fiatalok most megmutathatják, érettek a feladatra.

A finnek ellen csütörtökön fél hatkor kezdődik az első meccs - a Sport2 közvetíti -, a vasárnapi visszavágó, 13:45-kor, Nyíregyházán.

A keret és a csoport állása:

A magyarok finnek elleni kerete: kapusok: Fazekas, Mikler mezőnyjátékosok: Ilyés, Császár, Mocsai, Gál, Iváncsik G., Iváncsik T., Harsányi, Putics, Törő, Gulyás, Herbert, Grebenár, Vadkerti, Zubai

Az állás két játéknap után: 1. Magyarország 4 pont 2. Horvátország 2 (67-50) 3. Görögország 2 (51-52) 4. Szlovákia 0/0 mérkőzés 5. Finnország 0/2 (45-69)

.