Finnország-Magyarország 21-34

2008.11.27. 19:01 Módosítva: 2008.11.27. 19:44
A magyar férfi kézilabda válogatott simán verte Eb-selejtezőn a csoport leggyengébb tagját, Finnországot. Hajdu János csapata sérült kulcsjátékosai nélkül hullámzó teljesítményt nyújtott, de Putics, Császár és Ilyés kiváló játékával így is könnyedén győzött szerény képességű ellenfele otthonában.

A magyar kézilabda-válogatott könnyedén, 13 góllal győzött Finnországban az Európa-bajnoki selejtezők harmadik fordulójában. A sikerével három győzelemmel álló magyar csapat esélyt sem adott a három vereséget számláló hazaiaknak, és bár mindkét félidő elejét átaludta, sikerének jogosságához nem férhetett kétség.

A mieinknél kulcsjátékosok hiányoztak, nem léphetett pályára a két balkezes lövő, Nagy László és Laluska Balázs, valamint az irányító Eklemovics Nikola, és a kapus Puljezevics Nenad sem, de a magyar válogatottnak tartalékos összeállításban sem okozott gondot Finnország legyőzése.

Nem indult jól a mérkőzés, az első 10 percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, Hajdu János csapata támadásban és védekezésben is sokat hibázott. A két csapat közti tudáskülönbség azonban megakadályozta, hogy a finnek belelkesedjenek, a magyar válogatott pedig 20 perc után összeszedte magát, és ellépett ellenfelétől.

A jobbátlövő posztján lehetőséget kapó Putics Barna a horvátok elleni mérkőzés után ismét bizonyította, hogy nem véletlenül áll a Bundesliga góllövőlistájának ötödik helyén, az ő góljaival növelte megnyugtatóra a különbséget a magyar csapat, de az Iváncsik testvérek, és Császár is gólerősen játszott.

A szünetben már hat góllal vezettek a mieink (15-9), a játékrész második felében már a védekezésünk is rendben volt, Fazekas remek százalékkal védett, így többször sikerült technikai hibákba kényszerítenünk szerény játéktudású ellenfelünket.

A második félidő elejét azonban ismét elrontotta a csapat, a finnek öt perc alatt három gólra jöttek fel, de ennél jobban már nem sikerült közelíteniük. Ilyés lövéseivel nem tudott mit kezdeni a finn védelem, de az apró sérülést szenvedett Iváncsik Gergő helyére beálló Törő is gyönyörű megmozdulások után talált be, a különbség így gyorsan visszaállt a szünetben meglévő hat gólra.

A mérkőzés hajrájában Hajdu János már nyugodtan pályára küldhette a kevesebb lehetőséghez jutó játékosokat, akik éltek az eséllyel, a lefújás pillanatában az összes pályára lépő magyar játékos neve mellett állt gól.

Három nap múlva Nyíregyházán következik a visszavágó.

FINNORSZÁG-MAGYARORSZÁG 21-34 (9-15)

A magyar válogatott gólszerzői: Putics 8/3, Császár 6, Ilyés 4, Iváncsik Gergő 4, Iváncsik Tamás 3, Mocsai 2, Törő 2, Gál 2, Gulyás 1, Grebenár 1, Zubai 1

Hétméteresek: 1/0 ill. 3/3
Kiállítások: 6 perc ill 6 perc

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Horvátország 2 (két mérkőzésből), 3. Görögország 2 (2), 4. Szlovákia 0 (0), 5. Finnország 0 (2)