Görbiczék idén is hozhatják az elődöntőt

2009.01.20. 13:11
A női kézilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé jutott Győri ETO a román sztárcsapattal, az Oltchim Valceával, valamint két csoportmásodikkal, a korábbi kétszeres győztes Krim Ljubljanával és a montenegrói válogatottal egyenértékű Podgoricával találkozik a második csoportkörben. 2008 után ismét meg lehet az elődöntő a magyar bajnoknak.

Elkészítették a női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének sorsolását, ahol a tavalyi elődöntős Győri AUDI-ETO KC volt érdekelt. A győriek bravúros győzelmeket bemutatva – többek közt a címvédő Zvezda Zvenyigorodot megelőzvemegnyerték a csoportjukat, így egy további csoportelső mellett két másodikat sorsoltak hozzájuk a legjobb 8 között.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, második csoportkör

1. csoport:
Hypo Niederösterreich, Viborg HK, Ikast-Brande, HC Podravka Vegeta

2. csoport:
Győri AUDI-ETO KC, Oltchim Valcea, T-mobile Podgorica, Krim Mercator Ljubljana

A második csoportkörben a legnehezebb ellenfelünk a román Oltchim Valcea lesz, amely a B csoport megnyerésével kvalifikálta magát a középdöntőbe. A román válogatott gerincét adó klub az elmúlt öt évben kétszer is játszott európai kupadöntőt, tavaly a BL-ben bejutott a legjobb 8 közé, akkor is találkozott a Győrrel, hazai pályán le is győzte.

Az ETO többi középdöntős ellenfeléhez hasonlóan a románoknál is játszik egykori győri játékos, a Valcea két magyarja a válogatott Szűcs Gabriella és Borbás Rita. A továbbjutásért várhatóan a románokkal lesz nagy harcban a Görbicz Anita vezette csapat. A Valceában több világsztárt is találunk: Ardean Elisei, Luminita Dinu, Georgeta Lecusanu és Ramona Maier is a román bajnokcsapatot erősíti.

DBELO20080216006

A Krim Mercator Ljubljana a D csoport második helyezettjeként jutott tovább, ott a dán sztárcsapat, a Viborg mögött végzett. A szlovénok az elmúlt tíz évben ötször játszhattak döntőt a Bajnokok Ligájában (legutóbb 2006-ban), kétszeres győztesei a sorozatnak. Az ETO a több klasszis mellett két magyart, Mörtel Renátát és Triffa Ágnest is a keretében tudó Ljubljana elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdi a második csoportkört.

A B csoportban a Hypo Niederösterreich mögött második helyen végzett Buducsnoszt Podgorica a Győr csoportjának negyedik tagja. A montenegróiak rendszeres résztvevői a sorozatnak, de a döntőig még soha nem jutott el Zsiga Gyula egykori csapata. 2006-ban megnyerték a KEK-et. Szinte az egész montenegrói válogatott a Podgoricában játszik, de itt is találunk magyart Kindl Gabriella személyében.