Ott nyert a Győr, ahol magyar még soha

2009.02.07. 19:29 Módosítva: 2015.05.21. 02:01
A magyar női kézilabda bajnok Győr helyenként önmagának nehézzé tette ljubljanai Bajnokok Ligája mérkőzését. Amikor odafigyeltek Görbicz és társai, nyolc góllal is vezettek, a végén néggyel, 35-31-re nyertek. Pálinger újra világklasszis volt.

A női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörének első mérkőzésén a magyar bajnok Győr Ljubljanában játszott. Görbicz Anita szívproblémái után rendbe jött, így mindenki joggal bízott abban, hogy a magyar győzelem nem marad el. Kivált, mert a BL-ben idegenben még nem veszített a csapat.

Az első öt percben nem lőtt gólt a hazai csapat, eközben Görbicz és Tomori vezetésével a magyarok már négyet szereztek. 8-3 után érthetetlen rövidzárlat jött a Győrnél, a szlovénok gyors rohanásokkal sorra lőtték góljaikat. A Triffa Ágnes helyére beállt - a magyar kapust Vérten lőtte szemen, hatalmas monoklit okozott - cserekapus pedig mindent fogott.

Csakúgy, mint a másik oldalon Pálinger, ezekben a percekben ő tartotta a lelket a magyarokban, kellett is, mert 14-13-ra a Krim vezetett. A félidőre döntetlennel mentek a csapatok - 15-15 -, és a szünetben Konkoly Csaba nyilván felhívta játékosai figyelmét, hogy Sztyefanyisin kapusnak pattintva lőjenek, mert azokat a labdákat biztosan nem képes hárítani.

Játékosai megfogadták a tanácsot, a második félidőben lekopírozták az első nyitányát, pillanatok alatt 21-16 lett. Mivel Pálinger kiváló formája tartós maradt, a szlovén játékosok maradék önbizalmukat is elveszítették. A szlovén szélső hat kísérletből csak egy gólt lőtt, de a többiek is valósággal féltek a kapura lövéstől. A Győr 15 perc alatt 15 gólt lőtt, pontosan annyit, mint az egész első félidőben.

A hajrára csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség, így a győri tartalékokat is bevethette Konkoly. Ennek eredményeként valamennyi mezőnyjátékos góllal mehetett haza. A Ljubljana nem bírta erővel, a világ egykori legjobbja, Bodnyeva öt perccel a vége előtt érte el első találatát.

Az utolsó magyar gólt Görbicz lőtte, a szélről a kapus feje fölépörgetve, ami akár jelképes is lehetett: amikor odafigyeltek a magyarok, simán sikerültek a legnehezebb megoldások is.

A csoport vasárnapi mérkőzésén: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) - Oltchim Valcea (román)

Magyar gólszerzők: Mraviková 7, Hornyák 1, Görbicz 9, Spiridon 3, Tomori 7, Vérten 2, Herr A. 1, Kovacsics 2, Mayer 2, Deáki 1.