Cozma-gyilkosság: összefognak a klubok

2009.02.09. 15:51 Módosítva: 2009.02.09. 15:51
A két nagy kézilabdaklub és a szövetség arra kéri a többi csapatot, az e heti meccseken néma felállással tiltakozzanak az erőszak ellen.

Az MKB Veszprém, a Pick Szeged és a Magyar Kézilabda Szövetség közösen arra kéri az egyesületeket, hogy az erőszak elleni tiltakozásuk jeléül a hétvégi bajnoki vagy kupameccsek megkezdése, illetve a versenyek rajtja előtt a szurkolók, az edzők, a vezetők és a sportolók felállva, egymás kezét fogva egyperces néma felállással fejezzék ki tiltakozásukat az erőszak ellen.

"Marian Cozma értelmetlen halála megdöbbentette a magyar társadalmat, drukkerek ezrei emlékeznek meg a kiváló veszprémi játékosról. Azzal, hogy a lelátón az egymás mellett ülők és állók megfogják egymás kezét, talán a szurkolók is közelebb kerülnek egymáshoz, megismerik egymást, hiszen sokszor azt sem tudják a másikról, ki is valójában.

A Pick Szeged, az MKB Veszprém és a MKSZ bízik abban, hogy sok egyesület csatlakozik a felhíváshoz." - áll a felhívásban.

A veszprémi klub román válogatott beállósát, Marian Cozmát vasárnap hajnalban, egy veszprémi szórakozóhely előtt szíven szúrták, a 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette. A csapat másik két légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülést szenvedett, de már mindketten túl vannak az életveszélyen.