Zsarko Sesum kijöhet a kórházból

2009.02.13. 11:09 Módosítva: 2009.02.13. 11:09
Zsarko Sesum, az MKB-Veszprém és a szerb válogatott vasárnap hajnalban súlyosan megsérült 23 éves játékosa pénteken valószínűen elhagyja a veszprémi kórházat. A horvát kapus, Ivan Pesics már nincs az intenzíven, eszik és iszik.

Az MKB-Veszprém szerb irányítója, Zsarko Sesum döntésén múlik, hogy a hét végére haza akar-e menni a kórházból. „További kórházi kezelésre nem szorul, járóbetegként is kontrollálható” - mondta Rácz Jenő főigazgató.

Zsarko Sesum a vasárnap hajnali tragédiában, amikor segítségére sietett a csapattársának, a meggyilkolt Marian Cozmának, súlyos fej- és szemsérüléseket szenvedett. Két korrekciós arcműtétet hajtottak végre rajta az orvosok, mert eltörött az arccsontja.

Elképzelhető, hogy a vasárnapi, spanyol León elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen is ott lesz, és a helyszínen drukkol társainak. A könnyített edzéseket akár a jövő héten elkezdheti.

Ivan Pesics, a veszprémiek 20 éves kapusa, akinek egyik veséjét ki kellett venni, már nincs az intenzív osztályon, baleseti kórteremben ápolják. „Étkezik, iszik, jól van” - jegyezte meg Rácz Jenő, hozzátéve: a fiatal sportoló még mindenképpen kórházi kezelésre szorul.

„Ha úgy döntene, hazai környezetben szeretne a továbbiakban gyógyulni, annak sincs akadálya, hogy egy horvát kórházba szállítsák, mert szállítható állapotban van - mondta Rácz Jenő. - Ha mellettünk dönt, azt a mi kórházunk megtisztelőnek tartja" - jelentette ki a veszprémi kórház főigazgatója.

Ivan Pesics és Zsarko Sesum akkor sérült meg életveszélyesen, illetve súlyosan, amikor vasárnap hajnalban a veszprémi Patrióta bárban egy banda néhány tagja belekötött az ott békésen szórakozó veszprémi kézilabdásokba. Marian Cozmát halálos mellkasi szúrás érte, a segítségére siető Ivan Pesicset hátulról vesén szúrták, Zsarko Sesumot fejbe rúgták.

A gyilkos támadók közül R Sándor sárbogárdi lakost és a budapesti N. Győzőt már vasárnap Ausztriában elfogták. A harmadik gyanúsított, Sz. Iván csütörtökön éjfél előtt néhány perccel önként jelentkezett - ügyvédje kíséretében - a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon.