Cozmáért és a továbbjutásért is küzdenek

2009.02.13. 13:36 Módosítva: 2009.02.13. 15:01
A Veszprém a Bajnokok Ligája második csoportkörében a spanyol Ademar Leont fogadja, a játékosok a meggyilkolt Marian Cozmáért és továbbjutási esélyeik megőrzéséért játszanak hazai pályán. A férfi KEK-ben magyar párharc lesz, az odavágón a Dunaferr fogadja a Szegedet. A női BL-ben a Győrnek vernie kell otthon a Podgoricát.

Az előttünk álló hétvégén pályára lépnek a magyar férfi és női kézilabdakupa-csapatok, köztük az MKB Veszprém is, amelyben a játékosok döntöttek úgy, hogy Marian Cozma tragikus halála, valamint Ivan Pesics és Zsarko Sesum megkéselése ellenére vállalják a játékot a Bajnokok Ligája második csoportkörében a spanyol Ademar Leon ellen.

Bajnokok Ligája, 3. csoport

1. Ademar Leon 3
2. Flensburg-Handewitt 2 (+2)
3. MKB Veszprém 2 (-2)
4. Montpellier 1

Mocsai Lajos a csapat kezébe tette a döntést, a játékosok pedig úgy határoztak, a román kézilabdázó emléke előtt azzal tiszteleghetnek méltóképpen, ha legyőzik a világ egyik legjobb csapatát a Veszprém Arénában. A lelkileg megviselt csapat a tragikus végkimenetelű támadásban megsebesült játékosaira nem számíthat, ezért kölcsönben levő játékosait, Putics Barnát (Barcelona), Liszkai Szilvesztert (Tatabánya) és Uros Vilovszkit is visszarendelte, már ők is a veszprémiekkel készülnek.

cozma

Szüksége is lesz a csapatnak az extra motivációra, ami az elhunyt társukért küzdő játékosokban munkál (Mocsai Lajos a közösség erejét méltatva munkába menekülésnek nevezte a döntést), hiszen az Ademar Leon 3 pontot hozva a csoport élén kezdi a középdöntőket. A Veszprém nem kaphat ki hazai pályán a spanyoloktól, mert ezzel gyakorlatilag elveszíti továbbjutási esélyét.

Csendes megemlékezés Marin Cozma tiszteletére

Csendes emlékmenetet szerveznek vasárnapra a szurkolók Veszprémben a tragikus körülmények közt meghalt kézilabdázó, Marian Cozma tiszteletére - mondta a Veszprém Kézilabda Fan Klub vezetője.  Remport Csaba hangsúlyozta: "mi, szurkolók csapatunk kiváló játékosára, barátunkra, a mindig közvetlen és barátságos óriásra szeretnénk csendesen, méltóságteljesen emlékezni". Ezért a klub vezetése arra kéri a menethez csatlakozni kívánókat, hogy ne vigyenek magukkal zászlókat vagy transzparenseket, mindenki tartózkodjon bármiféle hangos megnyilvánulástól, rigmusok kiabálásától.

Magyar párharca kerül sor a férfi KEK nyolcaddöntőjében, ahol a Bajnokok Ligájából kiesett Pick Szeged lesz a Dunaferr vendége. Az újvárosiak a 32 között is magyar ellenféllel találkoztak, a PLER-t kettős győzelemmel verték ki. A szegediek ellen nem ők a párharc esélyesei, különösen úgy, hogy a sorsolás óta a Pick leigazolta a Dunaferr egyik legjobbját, a magyar válogatott Zubai Szabolcsot.

A Szeged a BL legnehezebb csoportjában, sérülésektől tizedelt csapattal esélytelen volt a továbbjutásra, mostanra viszont felépült a szerb szupertehetség Petar Nenadics, és Laluska Balázs is pályára léphet. Komoly hiányzója így is lesz Vladan Matics csapatának, a szerb válogatott irányítója, Daniel Andjelkovics a világbajnokságon szedett össze izomsérülést, ő biztosan nem játszik Dunaújvárosban.

Bajnokok Ligája, 2. csoport

1. Győri Audi-ETO KC 2 (+4)
2. Buducsnoszt Podgorica 2 (+1)
3. Oltchim Valcea 0 (-1)
4. Krim Mercator Ljubljana 0 (-4)

A női Bajnokok Ligájában az első lépést már megtette a továbbjutás felé a Győri Audi-ETO, a ljubljanai siker után hazai pályán kötelező a győzelem az első fordulóban a román Valceát legyőző Buducsnoszt Podgorica ellen. Az ETO az első csoportkör győzteseként egyszer ugyan már kapott ki hazai pályán (az Ikasttól), de ezúttal játszanak a csapat sztárjai is, ezért komoly meglepetés lenne, ha a bajnoki címvédő nem húzná be a meccset.