Bukarestben eltemették Marian Cozmát

2009.02.13. 15:22 Módosítva: 2009.02.13. 15:24
Az MKB-Veszprém vezetői és játékosai is részt vettek Marian Cozma bukaresti temetésén. A meggyilkolt kézilabdázótól több ezren vettek végső búcsút.

Több ezren vettek búcsút Marian Cozmától, a Veszprémben meggyilkolt román kézilabda-játékostól, akit egykori romániai csapata, a Dinamo Bucuresti székházában ravataloztak fel.

A reggeli órákban a koporsót a családi háztól népes kísérettel vitték a sportklubhoz. A koporsót egykori csapattársai emelték ki az autóból, mindannyian Marian Cozma képét ábrázoló trikót viseltek.

Utána szurkolók ezrei rótták le kegyeletüket a Dinamóval és a Veszprémmel is bajnokságot nyerő játékos előtt. A Veszprémet a repülőtérről a temetésre szállító busz fél 11 kor érkezett meg, a leszálló játékosokat és vezetőket tapssal köszöntötték.

A koporsót 11 óra után nem sokkal hozták ki, és a bukaresti Doamna Ghica ortodox templomba vitték, ahol megkezdődött a megölt román kézilabdázó gyászszertartása.

A koporsót egy óra után a Dinamo kézilabdacsapatának játékosai hozták ki, és elindult utolsó útjára a Pipera temetőbe. Cozmát a búcsúbeszédek után nagyszülei mellett helyezték örök nyugalomra.