Vilovszki mentette meg Pesics életét

2009.02.18. 11:50 Módosítva: 2015.05.21. 01:20
A Marian Cozma halálával végződött veszprémi késeléskor feltehetően azért nem halt meg a vesén szúrt Ivan Pesic, mert csapattársa, Uros Vilovszki leszorította vérző sebét, és a hátán vitte a kórházba – írta a Kisalföld

Egyelőre sok részlet tisztázatlan a múlt vasárnap hajnali Cozma-gyilkossággal kapcsolatban, a Győrben megjelenő Kisalföld szerint azonban az egyik veszprémi kézilabdázón, a szerb Uros Vilovszkin múlt, hogy nem lett több áldozata a tragédiának.

„Kapusunk, Ivan Pesic hangjára lettem figyelmes a zűrzavaros, tragikus hajnalon – emlékezett a rémtörténetre Vilovszki a megyei lapnak. – Vili, megszúrtak, vérzek, segíts, kérte a csapattársam, akinek csupa vér volt az oldala. A kezemmel összeszorítottam a sebet, és gyalog besiettünk a veszprémi kórházba. A többit már ismerik, nem is akarok többet beszélni róla.”

A Kisalföld szerint a szemtanúk arról számoltak be, hogy a szerb beállós feltartóztatta a többi támadót, és ezzel megakadályozta a nagyobb bajt. Miután a többieket megállította, akkor sietett az utcán megtámadott csapattársak segítségére.

A február 8-ai veszprémi késelésben az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának 26 éves román válogatott beállósa,

Marian Cozma
Marian Cozma

életét veszítette, a 20 éves Ivan Pesic egyik veséjét el kellett távolítani, a szerb Zsarko Sesum súlyos szem- és fejsérüléseket szenvedett. Az üggyel kapcsolatban eddig négy gyanúsítottat vett őrizetbe a magyar rendőrség, hárman közülük előzetes letartóztatásban vannak.