Talán még sportolhat a megkéselt Pesic

2009.02.20. 14:16 Módosítva: 2009.02.20. 14:17
Hazaengedték a kórházból a Cozma-gyilkosság éjszakáján hátba szúrt Ivan Pesicet. A horvát kapus egyik veséjét kioperálták, de jó ütemben gyógyul.

Pénteken kiszedték Ivan Pesic műtét utáni varratait, és mivel semmilyen szövődmény nem lépett fel, haza is engedték a Veszprém Megyei Kórházból, mondta Rácz Jenő. A kórház főigazgatója szerint a megkéselt horvát kézilabdázó rendkívüli lelkierőről tett tanúbizonyságot, és ennek köszönhetően olyan ütemben gyógyul, hogy elképzelhető, folytathatja a sportpályafutását.

Rácz Jenő elmondta: Ivan Pesicnek még hétfőn vissza kell mennie kontrollra a kórházba, de azután pár napot otthon, Horvátországban tölthet. Ezután kezdődik Veszprémben a rehabilitációja, ezt azonban már járóbeteg-ellátásban is elvégezhetik.

A főigazgató azt is elmondta, egy olyan műtét, amelynél eltávolítják az egyik vesét, hatalmas fájdalmakkal jár. A horvát fiatalembernek óriási az akaratereje, nem törődött a fájdalmakkal. Amikor azt mondták orvosai, ehet, rögtön evett, amikor azt mondták, felkelhet, felkelt. Rácz hozzátette: olyan mértékben javult az állapota, hogy az előzetes elképzelésekhez képest előbb haza lehetett engedni.

Ivan Pesicet, az MKB Veszprém kézilabdását egy veszprémi szórakozóhelyen késelték meg február 8-án hajnalban. Csapattársát, Marian Cozmát megölték, Zsarko Sesumot is komoly sérülésekkel szállították kórházba. Ivan Pesicet csapattársa, Uros Vilovszki a hátán vitte be a kórházba, az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott. Sesum arckoponya-törést szenvedett, őt már hétfőn kiengedték a veszprémi kórházból.