Nem a Veszprém az esélyes Leónban

2009.02.27. 16:30 Módosítva: 2015.05.21. 00:50
Az MKB Veszprém vezeti középdöntőcsoportját a kézilabda Bajnokok Ligájában, továbbjutása szinte biztos, de a csapatnak eszébe sem jut feladni a spanyol Ademar Leon elleni idegenbeli rangadót. Ha a Veszprém nyer, szinte biztosan elsőként jut tovább. Nehéz feladat vár a Győri Audi-ETO-ra is Podgoricában.

A csapatot ért tragédiából óriási erőt merítő MKB Veszprém a Montpellier legyőzése után őrzi első helyét a Bajnokok Ligája középdöntőjének C csoportjában. Megtehetnék, hogy a szombati Ademar Leon elleni idegenbeli mérkőzésen már a franciák elleni visszavágóra tartalékolnak, hiszen a továbbjutáshoz (sőt, akár a csoportelsőséghez is) elég lehet a Montpellier-t jövő szombaton idehaza verniük.

Bajnokok Ligája, C csoport

A hétvégi fordulóban:
Ademar Leon-MKB Veszprém (16h), Flensburg Handewitt-Montpellier HB

A csoport állása:
1. MKB Veszprém 6, 2. Flensburg 4, 3. Leon 3 (-3), 4. Montpellier 3 (-4)

Az utolsó fordulóban:
MKB Veszprém-Montpellier, Leon-Flensburg

A veszprémieknek azonban eszük ágában sincs feladni a spanyol sztárcsapat elleni meccset. Dejan Perics csapatkapitány már a Franciaországban aratott győzelem utáni sajtótájékoztatón közölte, a Veszprém győzni utazik Leonba, a csapat lendületben van, ezt pedig ostobaság lenne megtörni egy leadott meccsel, nem is beszélve a veszprémieket mindenhova szép számban elkísérő szurkolókkal szembeni kötelezettségről.

Cozma-emlékműre gyűjtenek

Az MKB Veszprém Fan Club megkezdte a Veszprém Arénába szánt Marian Cozma-emlékműre történő pénzgyűjtést. A civil kezdeményezés fővédnöke a csapat edzője, Mocsai Lajos lett.
Az adományokat a 10300002 - 10450267 - 49020028 számlaszámra várják, külföldi utalás esetén szükséges további adatok:
SWIFT kód: MKKBHUHB
IBAN szám: HU05-
10300002-10450267-49020028
 

A fentiek ellenére a párharc esélyese nem az MKB. Bár szakmai szempontból nehéz elemezni a spanyolok elleni veszprémi meccset, már akkor látszott, hogy a Leon kiváló csapat, mely ráadásul az életéért küzd szombaton a Veszprém ellen. Az Ademar jelenleg a csoport 3. helyén áll, veresége esetén szinte minden esélyét elveszítené a továbbjutásra, pedig a legjobbként, három ponttal kezdték a középdöntőket.

A csapat horvát sztárjai (Alilovic, Buntic, Kos, Bicanic) mellett a szlovák szélső, Martin Stranovsky, és a fiatal spanyol generáció több jeles képviselője játszik a Leonban, közülük is kiemelkedik a Veszprémben is megcsodált Melian Sarmiento, és a csapat orosz szélsője, Krivoslikov is óriási játékos.

A veszprémiek továbbra sem számíthatnak az orvtámadásban megsérült játékosokra, a Montpellier ellen hiányzó Ilyés Ferenc viszont meggyógyult, valószínűleg vállalni tudja a játékot. A héten kisebb sérüléssel kezelték a Franciaországban óriásit játszó Perez Carlost és Iváncsik Tamást, de mindketten a csapattal tartottak.

Amennyiben a Veszprém idegenben is legyőzi az Ademar Leont, már nem csak a továbbjutása, de a csoportelsősége is szinte biztossá válik, de ehhez emberfeletti teljesítményre lesz szükség. Érdekesség, hogy ha minden a papírformának megfelelően alakul a BL-ben, akkor nem is kell sorsolni, a kizáró szabályoknak köszönhetően egyből ki is alakul a negyeddöntők párosítása (a Veszprém a Löwennel játszana).

Idegenbe megy a Győr is

A női Bajnokok Ligájában a Győri Audi-ETO a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedett az Oltchim Valcea otthonában, ezzel a románok átvették a vezetést a csoportban. A győriekre hasonlóan nehéz feladat vár a negyedik játéknapon is, hiszen a Buducsnoszt Podgorica ellen a hazai mérkőzésen is nagyon meg kellett izzadnia a sikerért Konkoly Csaba csapatának.

A győriek vereségük esetén sem kerülnének nagy bajba, bár előfordulhat, hogy időlegesen elveszítenék a második helyet is, de a kiegyenlített csoportban utolsó két meccsüket hazai pályán játszva akár az élen is végezhetnek. Az ETO főpróbája jól sikerült, a Magyar Kupában nagyon megverték a Ferencvárost, egy podgoricai bravúrral már az elődöntőre készülhetnének Görbiczék.

Bajnokok Ligája, II. csoport

A hétvégi fordulóban:
Buducsnoszt Podgorica-Győri ETO (18h), Krim Ljubljana-Oltchim Valcea

A csoport állása:
1. Valcea 4 (+7), 2. Győr 4 (+6), 3. Ljubljana 2 8-3), 4. Podgorica 2 (-10)