Megállíthatatlan a fantasztikus MKB Veszprém

2009.02.28. 19:15 Módosítva: 2009.02.28. 19:24
A kézilabda Bajnokok Ligája utolsó előtti fordulójában eldőlt: az MKB Veszprém ott lesz a legjobb nyolc között, miután óriási meccsen idegenben is legyőzte az Ademar Leont. A spanyolok nem tudtak mit kezdeni a közel tökéletesen játszó veszprémiekkel, akiknél Dejan Perics a kapuban, Marko Vujin pedig támadásban volt ellenállhatatlan.

Dejan Perics csapatkapitány megmondta: a Veszprém nem hagyja az utolsó fordulóra, már Spanyolországban szeretnék kiharcolni a továbbjutást. Az MKB a tragikus események miatt kieső játékosai mellé elveszítette két balkezesét a Leon elleni meccs előtt, Iváncsik Tamás és Zarko Markovics el sem utazott a csapattal, így a két éve veretlen spanyolok otthonában nagyon nehéz feladat várt Mocsai edző klasszisaira.

Ademar Leon-MKB Veszprém 30-32 (12-17)

Az MKB Veszprém gólszerzői: Vujin 12/2, Eklemovics 5, Gulyás 4, Pérez 3, Iváncsik G., Ilyés, Vilovszki 2-2, Gál, Korazija 1-1

Hétméteresből: 6/4 ill. 2/2
Kiállítások: 8 perc ill. 18 perc

Később: Flensburg-Montpellier

A csoport állása:
1. MKB Veszprém 8, 2. Flensburg 4, 3. Montpellier 3 (-4), 4. Leon 3 (-5)

Az első tíz perc kiegyenlített játéka után a magyarok védekezése összeállt, Perics pedig könnyedén nyelte le a Leon próbálkozásait. Ahogy Montpellier-ben, úgy Leonban is közel volt a tökéleteshez az MKB játéka, hiszen a kőkemény védekezés mellett támadásban is volt válaszuk a veszprémieknek a spanyolok nyitott falára.

Marko Vujin szétlőtte a Leon kapuját, Pericsnek már lőni sem mertek a Leon félelmetes átlövői, de a szélről is tökéletesen takart az önkívületi állapotban parádézó csapatkapitány, így teljesen megérdemelten szerzett ötgólos előnyt a vendégcsapat. A spanyolok megzavarodtak, a Veszprém tökéletesen kontrollálta a meccset.

D  YT20080920009

A második félidő ott folytatódott, ahol az elsőnek vége szakadt, és úgy tűnt, diadalmenetben söpri le zsinórban második idegenbeli ellenfelét Mocsai Lajos csapata, de a sok hiányzó, és az állandó emberhátrány miatt az utolsó 15 percre már látványosan fáradtabban mozogtak a veszprémi játékosok.

A meccset egyébként korrektül vezető szlovén játékvezetők az utolsó tíz percben három kiállítást is adtak a feltámadó hazaiaknak, így a hajrára újra szoros lett a megnyert meccs. Perics kritikus pillanatban hetest védett, mégis kiegyenlítettek a spanyolok, az utolsó percek hihetetlen feszült játékot hoztak, de a magyar játékosok – bár lépni sem tudtak már – fejben mégsem fáradtak el.

Iváncsik Gergő két gólját a mérkőzés legfontosabb pillanataira tartogatta, az ő két találatával az MKB megnyerte az elképesztően izgalmas végjátékot, és ezzel biztosította továbbjutását a BL legjobb nyolc csapata közé. A mérkőzés hőse Dejan Perics mellett a 12 gólt vágó Marko Vujin volt, de az egész csapat világklasszis-színvonalon játszott, és teljesen megérdemelten győzte le másodszor is a Leont.