Összeesett a pályán, 1 óra múlva meghalt

2009.03.04. 11:32 Módosítva: 2015.05.21. 00:35
Sokkolta csapattársait, és a német Dormagen vezetőit, hogy legtehetségesebb játékosuk, Sebastian Faisst egy korosztályos válogatott meccsen összeesett és meghalt. Az orvosok agyérelzáródásra gyanakodnak.

A 34. percben félbeszakadt a Németország-Svájc barátságos utánpótlás kézilabda válogatott mérkőzés, mert Sebastian Faisst összeesett, és egy órán át hiába élesztették újra, nem tudták megmenteni az életét. A Dormagen játékosa vasárnap lett volna huszonegy éves.

A csapatorvos, Kurt Steuer azt gyanítja, egy ér záródott el az agyában, ez okozhatta halálát, de hivatalos diagnózissal egyelőre nem tudott szolgálni. Faisst tartották posztján, jobb átlövőben az egyik legjobb játékosnak, és a legígéretesebb német tehetségnek. A Kielnek négy gólt lőtt a szezonban, amikor 28-28-as döntetlennel zárult a mérkőzésük.

A klub honlapján így tudatja a gyászhírt szurkolóikkal: „Hihetetlen, de mégis ez a lesújtó valóság. Játékosunk elhunyt, óriási sokk alatt vagyunk.”

Uli Derad, a klub vezetője így nyilatkozik: „Ép ésszel felfoghatatlan, ami történt. Nemcsak egy játékost, hanem egy barátot is gyászolunk, már beszéltünk a hozzátartozókkal. Nehéz most szavakat találnunk.”