Elfogyott a Veszprém ereje

2009.03.07. 17:06 Módosítva: 2015.05.21. 00:20
Három győztes meccs után nem sikerült a páratlan bravúr az MKB Veszprémnek, egy góllal, 23-22-re kikapott a francia Montpellier-től. Perez 15 másodperccel a vége előtt egyenlített, de az ellentámadás végén jogos hetest kaptak a franciák. Megannem - időn túl - belőtte, a Veszprém először veszített új csarnokában. Szerencsére már tét nélküli meccsen.

Az MKB Veszprém vezetőedzője, Mocsai Lajos már a múlt héten tartott attól, hogy eljön a holt pont csapata játékába, mert ilyen hőfokon nem lehet végigjátszani egy sorozatot. Leónban csapata szinte végig vezetve nyert, a végjátékban roppant koncentráltan játszva, Iváncsik Gergő két fontos góljával.

Így az utolsó, negyedik Bajnokok Ligája mérkőzésre már tét nélkül, biztos továbbjutóként állt oda a Veszprém. A két olimpiai bajnokkal felálló Montpellier már kiesett, ezért talán nem is jelentett olyan motivációt a legyőzése.

Így veszített a Veszprém a Montpellier ellen

Az első tíz percben lehetett látni, hogy ezúttal halványabb a magyar bajnok, nem voltak annyira megkomponáltak a támadások, hiányzott a türelem, és az extázis. Ilyés három gólja után kicsit akadoztak a támadások, kivált, mert Marko Vujin lövései egyáltalán nem sikerültek. Amikor a Veszprém indulni tudott, Iváncsik Tamás be is fejezte ezeket a támadásokat.

Ezúttal hiányoztak Eklemovics passzai, beállóból nem sikerült gólt lőni, nem becsülte kellőképpen a labdákat a Veszprém. A vezetés így sem maradt az első félidõben, a másodikban pedig ugyan elment három góllal, mert Perics fontos labdákat fogott, a biztos vezetés tudatában sem jöttek a gólok.

A franciák zsinórban négyet lőttek 15-12 után, átvették a vezetést (15-16), és mivel Vujin továbbra sem találta a fonalat - mindössze egy gólt lőtt -, már csak futott az eredmény után a hazai csapat.

A hajrára kétgólos francia vezetéssel érkeztek a csapatok, Perez 15 másodperccel a vége előtt egyenlített, de Juricek a szélen ziccerbe terült, Vilovszki pedig lerántotta. Perics ugyan két büntetőt hárított, ezt most nem tudta megfogni.

A Veszprém ennek ellenére még lehet első a Bajnokok Ligája csoportjában, ehhez csak annyi kell, hogy az ebben a szakaszban még nyeretlen spanyol León ne kapjon ki a már szintén továbblépő Flensburgtól vasárnap este.

A meggyilkolt Marian Cozma édesapja - a közönség percekig tapsolta - nem tudott győzelemnek örülni. Arccsonttörése után felépülő Zsarko Sesum is a helyszínen nézte végig a meccset, május közepén visszatérhet a pályára.

Jegyzőkönyv:

MKB Veszprém-Montpellier HB 22-23 (11-10)
Veszprém, 5100 néző

MKB VESZPRÉM: Perics, Liszkai (kapusok), Eklemovics 2, Gál, Gulyás 1, Ilyés 5, Iváncsik G. 3, Iváncsik T. 3, Lapcsevics, Lusnyikov, Markovics 4 (1), Pérez 3, Vilovszki, Vujin 1. Edző: Mocsai Lajos.

MONTPELLIER: Karaboue, Sztojinovics (kapusok), Abati, Accambray 8 (2), Di Panda, Juricek 4, L. Karabatic 1, Megannem 5 (2), Honrubia, Salou 1, Sobol 3, Tomas. Edző: Patrice Canayer.

Kiállítások: 6, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, illetve 6/4.
A csoport állása: 1. Veszprém 8 pont, 2. Flensburg 6, 3. Montpellier 5, 4. León 3.