Meg kell műteni Mocsai Tamás kezét

2009.03.13. 14:05
Két percig feküdt eszméletlenül a Lemgo balkezes magyar válogatott játékosa, Mocsai Tamás a hétközi Bundesliga-meccsen egy ütközés után. Az átlövőt, akinek az ütközés előtt már eltört az ujja, itthon fogják kezelni.

Minimum hat hétig nem számíthat magyar válogatott kézilabdázó Mocsai Tamás játékára a német Bundesligában szereplő TBV Lemgo csapata.

A 30 éves játékos a kedd esti, Göppingen elleni, idegenbeli bajnoki mérkőzésen egy ütközés után súlyos agyrázkódást szenvedett - két percig feküdt eszméletlenül, mert fejét a padlóba verte -, és még az első félidőben eltört jobb kezének mutatóujja is, amit operálni kell.

A mérkőzést a Göppingen 29-23-ra nyerte, amíg Mocsai a pályán volt, két gólt szerzett. A Lemgo a harmadik bajnokságban, roppant fontos meccsek várnak a csapatra, a Bajnokok Ligája-szereplés még elérhető.

A játékos csütörtökön már jól érezte magát, nem fájt a feje sem, de még nem nézte vissza az esetet. Csak társaitól tudja, hogy nagyot zuhant. Dalibor Anusics már másnap elnézést kért tőle a durvaságért.

A Mocsai család úgy döntött, hogy mindenképpen hazahozzák a játékost, de csak a vizsgálatok után, várhatóan édesanyja utazik érte.

Édesapja, Mocsai Lajos, a Veszprém vezetőedzője bevallotta, kicsit rájuk jár a rúd mostanában - mind csapatára, mind családjára -, de nagyon bízik, most már csak jobb jöhet. A Veszprém a Szegeddel játszik rangadót szombaton fél kettőtől.

Daniel Stephan, a Lemgo sportigazgatója azt mondta: nagyon érzékenyen érinti az együttest Mocsai kiválása.