Valér
4 °C
8 °C

A Ljubljanát vernie kell a Győrnek a BL-ben

2009.03.15. 09:26 Módosítva: 2015-05-21 00:00:29
A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi-ETO a Krim Ljubljanát fogadja vasárnap délután. A győriek idegenben is verték ellenfelüket, mostani sikerükkel szinte biztosan az elődöntőbe jutnának. Két fordulóval a második csoportkör zárása előtt Konkoly Csaba csapata vezeti csoportját, az utolsó körben a román Valcea következik majd.

A Győri Audi-ETO óriási lépést tesz a Bajnokok Ligája elődöntője felé, ha vasárnap legyőzi a Krim Ljubljanát. A csoportjukat vezető győriek a második csoportkör első fordulójában idegenben is győzni tudtak a szlovén sztárcsapat ellen, de a Ljubljana továbbjutási reményei életben tartásáért lép pályára Győrben, ha a vendégek kikapnak, szinte biztosan kiesnek.

A II. csoport állása

1. Győri Audi-ETO KC 5
2. Oltchim Valcea 4 (+6)
3. Krim Ljubljana 4 (-2)
4. Buducsnoszt Podgorica 3

A két csapat szlovéniai meccsén Görbiczék könnyedén nyertek, bár a Krim azonnal megbüntette a magyar csapat könnyelmű játékát, amikor lankadt a mieink figyelme, de Pálinger Katalin vezérletével a hajrára nem maradt izgalom, négy góllal győzött a Győr.

A magyar csapat ellenfele elsősorban saját maga lehet, a győriek ugyanis hajlamosak komoly hullámvölgyeket produkálni. Ilyen volt a legutóbbi mérkőzésen is, amikor a Podgorica otthonában két perccel a vége előtt még magabiztosan vezetett Konkoly Csaba csapata, de néhány buta hibának köszönhetően egyenlíteni tudtak a hazaiak.

A győzelemmel nem csak a továbbjutáshoz kerülne közel a Győr, de az utolsó fordulóban hazai pályán dönthetne a csoportelsőségről is a román Oltchim Valcea ellen, egy esetleges hazai kudarc viszont akár még a tavalyi elődöntős győriek továbbjutásába is kerülhetne. A mérkőzés egyértelmű esélyese a hazai csapat, de a győzelemért biztosan meg kell majd küzdenie.

D VAJ20090306007

A vendégek legjobbja a BL góllövőlistájának második helyén álló Andrea Lekic, de figyelni kell Dijana Golubicsra is, és a szlovén csapatot erősíti a magyar válogatottba is meghívót kapott Mörtel Renáta, aki támadásban és védekezésben egyaránt alapembere a Krimnek. A Ljubljana játékosa Triffa Ágnes is, a kiváló kapust az első mérkőzésen Vérten Orsolya úgy fejbe lőtte, hogy le kellett cserélni.