Iszonyú meccset nyert a Győr a BL-ben

2009.03.15. 18:53 Módosítva: 2009.03.15. 19:59
A végig keményen küzdő Ljubljana hatalmas erőfeszítésre kényszerítette a Győrt, de megverte, ezzel a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutottak. Az izgalmas végjáték utáni győzelemmel az lesz a kérdés a román Valcea ellen az utolsó körben, hogy a csoport első helyén végez-e a Győr.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a győriek utolsó előtti BL-csoportmeccse, az idegenben is elvert Krim Ljubljana számára továbbjutási esélyük megőrzése volt a tét, ezért a szlovénok motiváltan játszottak. A félidő hajrájáig együtt haladt a két csapat, az utolsó 10 percben ritmust váltott a Győr, és percek alatt 6 gólosra növelte előnyét.

GYŐRI AUDI-ETO-KRIM LJUBLJANA 34-33 (19-13)

A győriek gólszerzői: Vérten 9, Görbicz 8/5, Tomori 5, Hornyák 4, Mraviková 4, Spiridon 3, Kovacsicz 1

Hétméteresből: 6/5 ill. 5/4
Kiállítások: 8 perc ill. 14 perc
Oltchim Valcea-Buducsnoszt Podgorica 31-22 (15-8)

A csoport állása:

1. Győri Audi-ETO 7, 2. Oltcim Valcea 6 (+6), 3. Krim Ljubljana 4 (-4), 4. Buducsnoszt Podgorica 3

Ebben az időszakban jól védett Pálinger Katalin, támadásban pedig Vérten Orsolya, és a heteseket biztos kézzel belövő Görbicz Anita tett sokat a győri vezetésért. A második játékrész elején aztán védekezést váltott a Ljubljana, a magyar támadások pedig egyre erőtlenebbek lettek, a sok eladott labda után lassan elolvadt az első félidőben megszerzett előny.

A hajrát egygólos győri vezetésről kezdték a csapatok, teljesen nyílttá vált a már egyszer megnyert mérkőzés. Vérten betöréseivel tartotta előnyét a magyar bajnok, de a győri védekezés nagyon nem működött, a szlovénok szinte minden támadásukból gólt lőttek - a kapuscsere sem segített -, pedig a kifejezetten gyengén teljesítő bíróknak köszönhetően sokat játszhatott emberelőnyben a Győr.

Az utolsó percekben Görbicz heteseivel újra a magyarok vezettek, az utolsó ljubljanai támadásnál pedig a hajrában egyet sem védő Pálinger kiszedte a szlovén szélső ziccerét. (A visszajátszásból kiderült, hogy hetest kellett volna kapnia a Ljubljanának.) A győriek lepörgették a hátralevő fél percet, és a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutottak.

Még a várakozásoknál is nehezebb meccset nyert meg Konkoly Csaba csapata, a Ljubljana végig küzdötte a 60 percet, a magyar bajnoknak mindent ki kellett adnia magából, hogy legyőzze a szlovénokat.

Az utolsó játéknapon a Győr hazai pályán fogadja az Oltchim Valceát, a románok ellen a csoportelsőség lesz a tét.