Csoportelső a Bajnokok Ligájában a Győr

2009.03.21. 17:15 Módosítva: 2009.03.21. 18:07
A Győri ETO két góllal legyőzte hazai pályán a román Valceát. Konkoly Csaba csapata jobb hajrájával nyert, sikerével a idegenben kezd a BL elődöntőjében a másik ág gyengébbik továbbjutójával, az osztrák Hypo Niederösterreich-el.

A várt nagy küzdelmet hozta a Győr utolsó BL-csoportmeccse a már szintén elődöntőbe jutott Oltchim Valcea ellen. Kapkodva, sok hibával kezdett mindkét csapat, szinte minden támadásból gól született egészen addig, míg a magyarok védekezése Hornyák és Spiridon vezérletével össze nem állt.

GYŐRI AUDI-ETO-OLTCHIM VALCEA 30-28 (15-13)

A győri gólszerzők: Tomori 8, Görbicz 7/3, Hornyák 5, Spiridon 4, Vérten 3, Kovacsics 2, Herr A. 1

Hétméteresből: 4/3 ill. 5/5
Kiállítások: 2 perc ill. 10 perc

A csoport végeredménye:
1. Győri ETO 9, 2. Oltchim Valcea 6, 3. Krim Ljubljana 4, 4. Buducsnoszt Podgorica 3

Az elődöntők párosítása:
Győri Audi-ETO-Hypo Niederösterreich
Oltchim Valcea-Viborg

A jól takaró, sokat mozgó győri fal mögött már Pálingernek is könnyebb dolga volt, gyorsan el is húztak négy góllal a hazaiak, de a román beállót nehezen tudták tartani, így leszakítani nem sikerült a Valceát. A szünetben két góllal vezetett a Győr, melyben ezúttal nem villogtak a húzóemberek, Görbicz lövései nem jöttek be, és Vérten is a második félidő közepén szerezte első gólját.

Konkoly Csaba próbálta forgatni csapatát, melyben továbbra is ellenállhatatlan volt Hornyák és Spiridon, majd Tomori percei következtek, az átlövő találataival öt góllal meglépett a Győr a második félidő elején. Ekkor pihenőt kapott az első sor, a fiatalok ellen pedig percek alatt felállt a padlóról a Valcea, a félidő közepén újra szoros volt a meccs.

A román lövéseket nem érző Pálingert Herr váltotta a hazai kapuban, és egyből két fontos védést bemutatva újra lendületet adott a győrieknek. A pályára visszatért kezdőcsapat magabiztos játékávall az utolsó tíz percre fordulva döntetlen állásról három góllal elment a magyar bajnok. A hajrában azonban hiába vezetett biztosan a Győr, elég volt két rossz Tomori-passz, és másfél perccel a vége előtt újra csak két gól volt az előny.

A válogatott átlövő szép góllal javította hibáit, Herr újabb védésével pedig biztossá vált a hazai győzelem, melyért keményen meg kellett harcolnia a Győrnek, de mindenképpen megérdemeltnek mondható. Az ETO a Valcea legyőzésével megnyerte a csoportját, és az osztrák Hypo Niederösterreich-el találkozik a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Az osztrákok a csoportjuk döntőjén két góllal, 33-31-re kikaptak a dán Viborg otthonában, mivel az első meccsen a Hypo is két góllal nyert, az összesített különbség döntött a dánok javára, akik eggyel több gólt szereztek.