Döntetlennel is BL-csoportelső a Győr

2009.03.21. 10:02
A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győr tavalyi teljesítményét megismételve idén is elődöntős, a román Valcea elleni hazai meccsen az dől el, hogy megnyeri-e csoportját Konkoly Csaba csapata. A magyar bajnok eddigi egyetlen vereségét Romániában szenvedte el.

A női kézilabda Bajnokok Ligájában már ismert a négy elődöntős csapat, a párosítások azonban csak az utolsó fordulóban dőlnek el. A Győr az élén várja a román Valcea elleni rangadót, a csoportelsőségnek abból a szempontból van jelentősége, hogy az elődöntő visszavágóját játszhatja hazai pályán.

A másik csoportban két közel azonos erősségű csapat jutott a legjobb négy közé, az osztrák Hypo Niederösterreich és a dán Viborg utóbbi otthonában találkozik. Az első meccset a bécsiek két góllal megnyerték, ha a dánok ennél nagyobb különbséggel győznek, ők nyerik a csoportjukat.

A győrieknek utazás szempontjából feltétlenül jobb lenne, ha csak Bécsbe kellene átugraniuk, mivel azonban számolgatni nem csak felesleges, de veszélyes is lehet, Konkoly Csaba csapata nem tehet mást, mint megveri az Oltchim Valceát.

Az óvatosság ugyanakkor nem árt, hiszen az ETO eddigi egyetlen vereségét (28-26) pont a románoktól szenvedte el, igaz, Görbiczék végig meccsben voltak a román válogatott gerincét adó Valcea otthonában. Mivel a vendégek kikaptak a Győr által oda-vissza vert Ljubljanától, a gólkülönbségnek nincs jelentősége, a győriek csak vereségük esetén bukhatják el a csoportelsőséget.

Érdekes, hogy a magyar bajnok hazai pályán sokkal jobban megszenvedett a győzelmekért, mint idegenben. A Ljubljanát idegenben könnyedén verték, és Podgoricában is a győriek kezében volt a győzelem, de az utolsó pillanatban a hazaiak egyenlíteni tudták, Győrben viszont mindkét csapat ellen vért kellett izzadnia a magyaroknak. A Valcea ráadásul lényegesen erősebb csapat, mint az eddigi ellenfelek.

A BL góllövőlistájának harmadik helyén álló Görbicz Anita és Vérten Orsolya játékán sok múlik támadásban, de a félelmetes lövőerővel rendelkező román belső játékosok ellen a védekezésnek is komoly szerepe lesz. Pálinger Katalin védései mellett Tomori Zsuzsa és Hornyák Ágnes szokásos agresszív védőjátéka győzelmet, és egyúttal csoportelsőséget érhet.

A csoport állása

1. Győri Audi-ETO 7,
2. Oltcim Valcea 6 (+6),
3. Krim Ljubljana 4 (-4),
4. Buducsnoszt Podgorica 3