Az utolsó tíz percben nyert a Ciudad Real

2009.03.29. 20:20 Módosítva: 2009.03.29. 21:44
A szeptemberi Szuperkupa-döntőhöz hasonlóan 50 percig nagyot küzdve szorossá tette a BL-negyeddöntőt az MKB Veszprém, végül a két csapat kerete közti különbség miatt ötgólos hátrányból várhatja a Ciudad Real elleni visszavágót. A Pick Szegedet nagyon megverte a német Nordhorn a KEK negyeddöntőjében.

Jól kezdte a mérkőzést a Veszprém, az első percek hideg játéka után zsinórban négy gólt szerezve átvette a vezetést a világválogatottnak is beillő Ciudad Real otthonában. A magyar bajnok védekezése kemény volt, a kapuban pedig Dejan Perics hozta a szokott bravúrokat, és hiába védett jól a spanyol kapuban Sterbik Árpád is, az MKB tartotta a döntetlenhez közeli eredményt.

CIUDAD REAL-MKB VESZPRÉM 29-24 (15-12)

A Veszprém gólszerzői: Iváncsik G. 7/1, Eklemovics 4, Vujin 4, Gál 3, Gulyás 2, Pérez, Ilyés, Markovics, Lapcsevics 1-1

Hétméteresből: 8/6 ill 4/1
Kiállítások: 6 perc ill 12 perc

Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy hullámokban került egyik csapat a másik fölé, többször előfordult, hogy egy 4-5 gólos spanyol rohamra ugyanilyen sorozattal válaszoltak a veszprémiek. Az első félidő végén pont egy jó MKB-széria után Talant Dusebajev lekapta Sterbiket, a helyére beálló Hombradosnak pedig hosszú perceken keresztül nem tudott gól lőni a magyar csapat.

A védekezés kemény és határozott maradt, Perics tovább halmozta a bravúrokat, de támadásban nem ment a Veszprémnek. A mozgékony spanyol fal jól szorította ki az átlövőket, akik gyenge százalékkal próbálkoztak, és a beálló megjátszása sem ment jól, így tulajdonképpen az is nagy bravúrnak számított, hogy a Ciudad Real nem tudott elhúzni.

Hombradosnak egyszerűen képtelenek voltak gólt lőni a veszprémiek, a második félidő elején úgy nézett ki, akár egy csúnya vereségbe is beleszaladhat az MKB (13-18), de a magyar bajnok sokadszor is erőt merített Perics védéseiből, és Iváncsik Gergő világklasszis játékával kiegyenlített. (19-19)

Egy újabb jó spanyol szakasznak köszönhetően azonban ismét 3 gólos előnyt szerzett a Ciudad Real, az egyre fáradtabban mozgó veszprémiek ezt még felhozták, de 22-22 után elfogyott az erejük.

A két csapat kerete közti különbség egyébként is jelentős, míg a spanyoloknál minden posztra két világsztár jut, addig Mocsai Lajos a csapatát ért tragédia miatt alig tudta pihentetni kulcsjátékosait, így hiába egyenlített újra az MKB tíz perccel a vége előtt, a Ciudad Realban ekkor újra visszajöhettek a pihent sztárok.

Az utolsó tíz perc már nem a mieinkről szólt, nem volt meglepő, hogy a mérkőzés végére alakult ki a legnagyobb különbség a két csapat között, azaz tulajdonképpen megismétlődött a szeptemberi Szuperkupa-döntő. A BL-negyeddöntőben 50 percig óriásit harcolva egyenrangú ellenfél volt a Veszprém. Óriási bravúr kell a veszprémiek továbbjutásához, de az idei szezonban már több hasonlót bemutatott Mocsai csapata.

Csoda kell a szegedi továbbjutáshoz a KEK-ben,
Matic közös megegyezéssel szerződést bontott

A Pick Szeged a csődeljárás alá vont, jövőre a Bundesliga II.-be száműzött német Nordhorn otthonába látogatott a KEK negyeddöntőjében. A Magyar Kupa címvédője nem kezdett rosszul, még vezetni is tudott, de a németek kapujában Gentzel elkpata a fonalat, és a Nordhorn védekezése is összeállt. Az EHF-kupa tavalyi győztese magabiztosan növelte a különbséget, a Picknek csak fellángolásai voltak, végül kiütéses, kilencgólos vereséget szenvedtek.

"Közös megegyezéssel szerződést bontottam a klubbal. Nem volt más lehetőség, a csapat vezetésében változásra van szükség" - nyilatkozta a találkozó után Vladan Matic. Lele Ambrus ügyvezető ugyanakkor a távirati irodának azt mondta, hogy a jövő heti visszavágón még biztosan a szerb szakember ül majd a csapat kispadján.
"Az elnökség ezt követően foglalkozik majd az edzőkérdéssel. A játékosok kiálltak Matic mellett és azt mondták, ha elbúcsúznak a KEK-től, még a pénzbüntetést is vállalják." - fogalmazott Lele.

Eredmény: HSG Nordhorn-Pick Szeged 34-25 (18-12)
A szegedi gólszerzők: Krivokapics 6, Andjelkovics, Nenadics 5-5, Petrea 3, Zvizej 2, Laluska, Oszmajics, Zubai, Vancsics 1-1