Edzőváltás vagy csoda lesz Szegeden?

2009.03.30. 14:18
A Pick Szeged 9 góllal kikapott a kézilabda KEK negyeddöntőjében a német Nordhorntól, a súlyos vereség után Vladan Matics edző bejelentette lemondását. A játékosok kérésére a vezetőség a visszavágóig még egy lehetőséget ad a szerb mesternek, de ha kiesik a Pick, kemény büntetések várnak a csapat tagjaira.

Megalázó vereséget szenvedett a Magyar Kupa címvédője a KEK negyeddöntőjében, a Pick Szegedet a HSG Nordhorn győzte le 9 góllal. Az anyagi gondokkal küzdő német csapat (jövőre a Bundesliga II.-ben folytatja annak ellenére, hogy vesztett pontok tekintetében a bajnokság élmezőnyébe tartozik) problémái talán le is ültették a szegedieket a meccs előtt, de ekkora különbségű verésre senki nem számított.

HSG NORDHORN-PICK SZEGED 34-25 (18-12)

A Pick Szeged gólszerzői: Krivokapics 6, Andjelkovics 5, Nenadics 4, Zvizej 3, Petrea 3, Oszmajics, Zubai, Vancsics, Laluska 1-1

Hétméteresből: 6/6 ill. 3/1
Kiállítások: 12 perc ill. 18 perc

További KEK-negyeddöntő-eredmények:
Valladolid-Constanta 38-23, Zürich-Szkopje 31-29, Schaffhausen-Szarajevo 27-22

A Szeged nem kezdett rosszul, az első 10 percben minden úgy alakult, ahogy Vladan Matics edző várta, Daniel Andjelkovics kitűnő játékával szorosan alakult a negyeddöntő. Aztán a német kapuban Gentzel elkapta a fonalat, Valentin Ghionea ziccerének hárítása után zsinórban mutatta be a bravúrokat, támadásban pedig a horvát Goran Sprem és az exveszprémi Bjarte Myrhol szórta a gólokat.

A szegedi kapusok sem védtek rosszul, de támadásban akadozott a Pick játéka, a meccset összesen egy cserével végigdaráló németek pedig az utolsó 40 percben állva hagyták a tanácstalan magyar ezüstérmest. A szegedieknek még volt néhány fellángolásuk, de ezzel is csak a két számjegyű vereséget tudták elkerülni. A mérkőzés után Vladan Matics edző bejelentette lemondását.

„A vereség után Matics lemondott, és már azon gondolkodtunk Pistrui Lászlóval, hogyan tovább, amikor a játékosok különítménye jött oda hozzánk – mondta az Indexnek Lele Ambrus elnök. – Andjelkovics, Herbert, Krivokapics és Puljezevics egy emberként állt ki az edzőjük mellett, azt mondták, a vereségért vállalják a felelősséget, és kérték, hadd maradjon a visszavágón is Matics a vezetőjük.

Jobban szerettük volna, ha a csapategység a pályán is megmutatkozik, nemcsak a vereség után, de méltányoltuk a játékosok kérését, ugyanakkor közöltük velük, amennyiben a Pick Szeged kiesik a KEK-ből, komoly büntetésre számíthatnak. Ezt elfogadták, így a visszavágón biztosan Matics ül a kispadon.”

Vladan Matics
Vladan Matics

A Szeged nyert már nemzetközi párharcot 12 gólos vereség után, a Brovarit a visszavágón 13 góllal intézte el. „Azt az elszántságot és minden felülmúló győzni akarást kell mutatnunk a visszavágón, amellyel a németek pályára léptek ellenünk, csak így van esélyünk – válaszolta Lele arra a kérdésre, jobb csapat-e a Szeged, mint a Nordhorn. – Annál a Szegednél, amely Németországban pályára lépett, pont ennyivel jobb csapat volt a Nordhorn."

Az elnök szerint nem becsülték le a németeket, motiváltságban múlta felül csapatát a tavalyi EHF-kupa-győztes. Vladan Maticsnak egy hete van, hogy csodát tegyen a több gonddal küzdő magyar ezüstérmesnél, de a csapat összefogását látva mind az elnök, mind a tulajdonos bízik benne, hogy az eredeti célkitűzésnek megfelelően május 30-án nemzetközi kupasikert ünnepelhet a város.