Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megismétlődik a tavalyi döntő a BL-ben?

2009.04.07. 12:15 Módosítva: 2009-04-07 12:32:10
Elkerülte egymást a két kiemelkedően legjobb csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A veszprémieket kiverő Ciudad Real az MKB tavalyi KEK-döntős ellenfelével, a Rhein-Neckar Löwennel találkozik, a másik ágon a Bundesliga 1. és 2. helyezettje, a Kiel és a Hamburg mérkőzik.

Megismétlődhet a tavalyi döntő a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A legjobb négybe jutott csapatok tökéletesen mutatják az európai klubkézilabda erőviszonyait, a Bundesliga megérezte ugyan a válságot, de továbbra is a világ legerősebb bajnoksága, mára egyértelműen lehagyta a másik topligát, a spanyol Asobalt. Ennek ellenére messze nem lehetetlen, hogy a három német között a Ciudad Real nyeri a sorozatot, sőt, a fogadóirodák szerint ez a legvalószínűbb végkimenetel.

Az EHF Kupa és a KEK elődöntői

KEK: Kadetten Schaffhausen (svájci)-HSG Nordhorn (német) Amicitia Zürich (svájci)-Pevafersa Valladolid (spanyol)
EHF Kupa: RK Gorenje Velenje (szlovén) - TSV St. Otmar-St. Gallen (svájci) VfL Gummersbach (német)-BM Aragón Zaragoza (spanyol)

A Kiel-Hamburg párharc a Bundesligában már eldőlt (a Kiel Hamburgban is győzni tudott bajnoki mérkőzésen), a német címvédő behozhatatlan előnnyel vezet, mindössze egyetlen pontot veszített az idény során. A második helyen álló Hamburgot pedig még a harmadik Lemgo is befoghatja, a bajnoki címüket azonban már biztosan megvédik a kieliek.

A Rhein-Neckar Löwen fiatal csapat, de a beletett óriási pénzeknek köszönhetően (a Hoffenheim futballcsapatának tulajdonosa a mannheimiek elnöke) egyre inkább meghatározóvá válik. Tavaly már KEK-döntőt játszhattak (igaz, a fináléra roppant magabiztosan készülő németeket könnyedén lépte le az MKB Veszprém), idén pedig jó sorsolásuknak is köszönhetően a BL elődöntőjébe jutottak.

Itt már túlzás lenne esélyesnek nevezni őket, hiszen a Ciudad Real erejét lemérhettük abból, hogy a Veszprém közel tökéletes játéka is csak a párharc szorossá tételéhez volt elég. A spanyol bajnokcsapatnak nincs gyenge pontja, kerete erejéből fakadóan soha nincs rossz napja, így óriási meglepetés lenne, ha nem a Ciudad Real játszaná a döntőt a másik ágról érkező német ellenféllel.