Megismétlődik a tavalyi döntő a BL-ben?

2009.04.07. 12:15 Módosítva: 2009.04.07. 12:32
Elkerülte egymást a két kiemelkedően legjobb csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A veszprémieket kiverő Ciudad Real az MKB tavalyi KEK-döntős ellenfelével, a Rhein-Neckar Löwennel találkozik, a másik ágon a Bundesliga 1. és 2. helyezettje, a Kiel és a Hamburg mérkőzik.

Megismétlődhet a tavalyi döntő a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A legjobb négybe jutott csapatok tökéletesen mutatják az európai klubkézilabda erőviszonyait, a Bundesliga megérezte ugyan a válságot, de továbbra is a világ legerősebb bajnoksága, mára egyértelműen lehagyta a másik topligát, a spanyol Asobalt. Ennek ellenére messze nem lehetetlen, hogy a három német között a Ciudad Real nyeri a sorozatot, sőt, a fogadóirodák szerint ez a legvalószínűbb végkimenetel.

Az EHF Kupa és a KEK elődöntői

KEK: Kadetten Schaffhausen (svájci)-HSG Nordhorn (német) Amicitia Zürich (svájci)-Pevafersa Valladolid (spanyol)
EHF Kupa: RK Gorenje Velenje (szlovén) - TSV St. Otmar-St. Gallen (svájci) VfL Gummersbach (német)-BM Aragón Zaragoza (spanyol)

A Kiel-Hamburg párharc a Bundesligában már eldőlt (a Kiel Hamburgban is győzni tudott bajnoki mérkőzésen), a német címvédő behozhatatlan előnnyel vezet, mindössze egyetlen pontot veszített az idény során. A második helyen álló Hamburgot pedig még a harmadik Lemgo is befoghatja, a bajnoki címüket azonban már biztosan megvédik a kieliek.

A Rhein-Neckar Löwen fiatal csapat, de a beletett óriási pénzeknek köszönhetően (a Hoffenheim futballcsapatának tulajdonosa a mannheimiek elnöke) egyre inkább meghatározóvá válik. Tavaly már KEK-döntőt játszhattak (igaz, a fináléra roppant magabiztosan készülő németeket könnyedén lépte le az MKB Veszprém), idén pedig jó sorsolásuknak is köszönhetően a BL elődöntőjébe jutottak.

Itt már túlzás lenne esélyesnek nevezni őket, hiszen a Ciudad Real erejét lemérhettük abból, hogy a Veszprém közel tökéletes játéka is csak a párharc szorossá tételéhez volt elég. A spanyol bajnokcsapatnak nincs gyenge pontja, kerete erejéből fakadóan soha nincs rossz napja, így óriási meglepetés lenne, ha nem a Ciudad Real játszaná a döntőt a másik ágról érkező német ellenféllel.