Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Győr nagyon közel került a BL-döntőhöz

2009.04.12. 22:29 Módosítva: 2009-04-12 22:33:29
Nagyon összeállt a magyar bajnok Győri ETO védekezése a BL-elődöntőben, szoros második félidőben alakult ki a 26-25-ös végeredmény a Hypo Niederösterreich otthonában. A magyarok meg is nyerhették volna a meccset, nem sok hiányzott a még nagyobb bravúrhoz.

Bár a szakemberek a BL előrehozott fináléjának tartották a Hypo Niederösterreich-Győri ETO elődöntőt, mindkét csapat idegesen kezdte a mérkőzést. Rengeteg rossz passz és eladott labda volt mindkét oldalon, csak a kapusok játszottak jól, így ha ellépni nem is tudott az osztrák bajnok, 2-3 góllal végig előrébb tartott a Győrnél.

HYPO NIEDERÖSTERREICH-GYŐRI AUDI ETO 26-25 (15-13)

A győriek gólszerzői: Görbicz 7/3, Mraviková 5, Tomori 4, Hornyák 3, Spiridon 2, Vérten 2, Kovacsics 1, Herr A. 1

Hétméteresből: 7/4 ill 5/3
Kiállítások: 8 perc ill. 4 perc

A nyitott osztrák védekezés ellen helyzetbe is nehezen kerültek a magyar lövők, így a szélsők tartották versenyben a csapatot, meg Pálinger Katalin, aki óriási védéseket mutatott be. Görbicz Anita sokat vállalt, ügyes cselekkel többször helyzetbe is került, de a világ legjobb játékosa is pontatlan volt.

Az első félidő felénél egy ütközés után megsérült Vérten Orsolya, és a második félidő középéig nem is tudott visszatérni, viszont nem is volt rá akkora szükség, mert a második játékrészre egészen más Győr jött ki. Nagyon összeállt a magyar bajnok védekezése, középen Tomori Zsuzsa és Simona Spiridon lenullázta az Hypo félelmetes átlövőit, Pálinger a szélsők labdáit nyelte le könnyedén.

A 40. percben átvette a vezetést az ETO, ekkor teljesen megzavarodtak az osztrákok, helyzetet sem nagyon tudtak kialakítani, a kiválóan védekező győriek pedig rendre leindították őket. Leszakítani nem sikerült a Hypót, a világsztárokkal teletűzdelt osztrák csapat nagyot küzdve nem hagyta meglépni a Győrt, de a hajrára fordulva már látszott, hogy kedvező helyzetből kezdheti majd a visszavágót Konkoly Csaba csapata.

Az utolsó tíz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét kapus halmozta a bravúrokat, de az idő a Győrnek dolgozott, hiszen döntetlen körüli állásról kezdhető visszavágót ígért, így a magyarok igyekeztek türelmesen, hosszan támadni, miközben a Hypónak siettetnie kellett a befejezéseket. Pálinger nem fáradt el, az utolsó percekre is maradt ereje hetest és ziccert védeni.

A Hypo végül egy góllal győzött, de Konkoly Csaba megnyerte a Németh Andrással, a Hypo edzőjével vívott párharcot, az történt a pályán, amit a győriek akartak. A visszavágó előtt már a magyar bajnok számít a párharc esélyesének, de nem szabad elfelejteni, az ETO tavaly győzött idegenben az elődöntő első meccsén, majd hazai pályán kikapott a későbbi győztes Zvenyigorodtól.

A Viborg már szinte döntős

A Kovacsicz Mónikával felálló dán Viborg hat góllal, 34-28-ra nyert Borbás Rita és Szűcs Gabriella alakulata, a román Valcea otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. Egyik magyar játékos sem szerzett gólt.

Női BL, elődöntő, 1. mérkőzés: Oltchim Valcea (román)-Viborg (dán) 28-34 (11-16) (MTI)