Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pálinger és a védelem BL-döntőt érhet

2009.04.13. 13:17 Módosítva: 2009-04-13 14:54:50
Alacsony színvonalú, de örömteli eredménnyel záruló elődöntőn van túl a magyar bajnok a kézilabda Bajnokok Ligájában. A Győr az első félidőben még egy hajszállal rosszabbul játszott, mint a szintén nem brillírozó osztrákok, de a második félidőben Pálinger Katalin és a remekül összeálló magyar védőfal hozta a várt eredményt. Az ETO egy lépésre került a BL-döntőtől, ahova a dán Viborg szinte már bejutott.

A női kézilabda BL tavalyi döntőse és elődöntőse nagyon tartott egymástól a bécsi mérkőzésen. A Hypo Niederösterreich és a Győri Audi-ETO az első félidőben egy átlagos ifi-bajnokit idéző játékkal lepte meg a szurkolókat, akik egy óriási csatára számítottak. Az érthetetlenül ideges világsztárok megoldásai színvonalban messze nem hozták az elvárásokat, a pályán dúló csata hőfoka viszont méltó volt a BL-elődöntőhöz.

HYPO NIEDERÖSTERREICH-GYŐRI AUDI ETO 26-25 (15-13)

A győriek gólszerzői: Görbicz 7/3, Mraviková 5, Tomori 4, Hornyák 3, Spiridon 2, Vérten 2, Kovacsics 1, Herr A. 1

Hétméteresből: 7/4 ill 5/3
Kiállítások: 8 perc ill. 4 perc

A másik elődöntőben:
Oltchim Valcea-Viborg 28-34

A győriek legerősebb fegyvere határozott, eredményes védekezésük, az osztrákok pedig iszonyúan erős lövősorukban bíztak, de az első félidőben egyik csapat sem tudta jól kihasználni ezen erősségeit. A csapkodó, rengeteg hibával tarkított mérkőzés alapján csak a két kapust illeti dícséret: Sabine Englert és Pálinger Katalin egymást múlták felül, hetest, ziccert, átlövést fogtak mindketten.

A magyar kapus védései döntőnek bizonyultak, hiszen míg Görbicz Anitának egy-egy kihagyott helyzet sem szegte kedvét (a mezőny legeredményesebbjeként zárt, igaz, a szokottól elmaradó lövőszázalékkal), addig a sokat vállaló brazil jobbszélsőt, Alexandra Nascimentót Pálinger magabiztossága elbizonytalanította.

A győri védekezés a második játékrészre nagyon összeállt, a hármas pozícióban Tomori Zsuzsa és Simona Spiridon, kettesben pedig Görbicz és Hornyák Ágnes állította meg a világklasszis Hypo-lövőket. Az osztrákok kénytelenek voltak szélről próbálkozni, Pálinger pedig a mérkőzés döntő szakaszában a brazil szélső szemét is kivédte.

A játékvezetők korrektül fújtak, a Győrnek egy szava sem lehet a bírókra, hiszen az osztrákok még azt a hallgatólagosan elfogadott hazai pályát sem kapták meg, ami várható lett volna. Ezúttal hiába cirkuszolt a vonal mellett Gunnar Prokop, a Hypo tulajdonosa.

A kőkemény védekezés stabilitást adott az ETO játékának, és bár támadásban továbbra sem villogott a magyar bajnok, világossá vált, hogy a Hypo ezen a mérkőzésen képtelen lesz jelentős előnyt kiharcolni a győri visszavágóra. Az egygólos vereség azonban nemcsak ezért komoly siker, hanem azért is, mert a magyar csapat a Hypóval ellentétben ügyesen ki tudta használni erősségeit.

Így látták az edzők

Németh András (Hypo): - Győzhettünk volna nagyobb különbséggel is, ám csapatom görcsösen törekedett a minél nagyobb különbségű diadalra, ezért sok hiba csúszott a játékunkba. Ha az akaratunk a visszavágón jobb játékkal párosul, továbbjuthatunk.

Konkoly Csaba (Győr): -A meccs elején átrohant rajtunk a Hypo, a játékunk csak a negyvenedik percre állt össze. A védekezésünkkel elégedettebb lehetek, támadásban viszont idegesen, kapkodva játszottunk. A továbbjutás sorsa a visszavágón dől el, de büszkék lehetünk rá, hogy a Hypo csarnokában csak egy góllal vesztettünk.
(Forrás: kézi.hu)