Szétszedte a Szegedet a Veszprém

2009.04.19. 14:58
A férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében az MKB Veszprém könnyen lépte le a Pick Szegedet, a címvédő percekig tudta csak tartani magát, a vége 32-23 lett. A 3. helyet a Gyöngyörsi Főiskola szerezte meg, így valószínűleg ők indulhatnak a KEK következő kiírásában.

A korábbi két találkozásukhoz hasonlóan a Magyar Kupa döntőjében is a Veszprém kezdett jobban, és már az első percekben bemutatta, hogy nem véletlenül nyerte meg simán a két csapat idei bajnoki találkozóit. A szegedi védekezés nem akart összeállni, a gólerősen játszó Nikola Eklemovics szép passzokkal találta meg a szélsőket és a beállót is, így a bajnoki címvédő előnye az első negyedóra végére 4-5 gólosra hízott.

MKB Veszprém-Pick Szeged 32-23 (16-9)

VESZPRÉM: Perics, Liszkai (kapusok), Eklemovics 5, Gulyás 2, Ilyés 4, Iváncsik G., Iváncsik T. 2, Lapcsevics 1, Lusnyikov, Markovics, Pérez 4, Putics 2, Vilovszki 3, Vujin 9 (1). Edző: Mocsai Lajos.


SZEGED: Marjanac, Puljezevics (kapusok), Andjelkovics 2, Ghionea 8 (2), Katzirz 1, Krivokapics 2, Laluska 1, Nenadics, Oszmajics, Petrea 5, Stamate 1, Zubai 1, Zvizej 2 (1). Edző: Vladan Matics.

Hétméteresek: 1/1 ill 3/3
Kiállítások: 10 perc ill. 2 perc
(Forrás: kezi.hu)
A harmadik helyért: Gyöngyösi Főiskola-FTC-Cityline 29-22 (16-10)

A Pick Szeged támadásaiban nem volt sok ötlet, az idei BL-szezonban a világ legjobbjait is megfékező veszprémi fal masszív volt, Dejan Perics pedig még szokásos átlagát is felülmúlva, 50 százalék felett védett. Azért nem vált megalázó különbségűvé már a szünetre a Veszprém vezetése, mert sokat voltak kénytelenek emberhátrányban játszani, de eggyel kevesebben is megtalálták a lövőhelyzeteket a lyukas szegedi falon, Vujin például a félidő utolsó másodpercében ragasztott óriási gólt a gyengén védő Puljezevics kapujába.

A második játékrészre semmi nem változott, a Veszprém villámgyorsan tíz fölé vitte a különbséget, a Szeged azért küzdött, hogy elkerülje a kiütéses vereséget. A támadásoknál már nem koncentráltak kellően a veszprémiek, a védekezésük továbbra is jól működött, és Perics sem fáradt, így a Szegednek esélye sem volt szorossá tenni a meccset. Az utolsó támadásából szerzett góllal a Magyar Kupa címvédője elkerülte, hogy két számjegyű különbséggel veszítse el a döntőt.

A mérkőzés nem volt méltó a két csapathoz, a Szeged percekig sem volt meccsben, esélye sem volt megszorítani a bajnokot. A hamarosan kezdődő bajnoki döntőnek vélhetően szintén ez a két klub lesz a résztvevője. Az utóbbi években színvonalas bajnoki döntőket láthattak a szurkolók, ami idén veszélybe kerülhet, ha a kupadöntőn látott különbséggel nem kezd valamit sürgősen a Pick Szeged. A Veszprém 18. kupagyőzelmét szerezte.

"Nagyon nehéz meccsre számítottunk a Szeged ellen, és bár valóban könnyebben sikerült nyernünk, mint vártuk, azért ez csak kívülről látszott ujjgyakorlatnak - mondta a mérkőzés után Ilyés Ferenc. - A bajnoki döntőre ez semmit nem jelent, ma nekünk volt jó napunk, de ekkora különbség biztosan nincs a csapatok között. Jó érzés volt ma játszani, szép sikert értünk el."