Nenadics viszi el a balhét a Pick Szegednél

2009.04.20. 22:49 Módosítva: 2009.04.20. 23:21
A Magyar Kupa döntőjében megalázott Pick Szeged vezetősége eltiltotta az edzésektől Petar Nenadicsot. A döntést csak szűkszavúan kommentálták. A szurkolók nem értik, miért csak őt büntetik.

A Pick Szeged megalázó veresége a Magyar Kupa-döntőben nem maradt következmény nélkül: a csapat elnöksége azonnali hatállyal eltiltotta az edzésektől a szerb irányítót, Petar Nenadicsot. Az elnök Lele Ambrus szerint ez még csak az első szankció, továbbiak várhatóak, hiszen a klub nem nézheti tétlenül, hogy széthullik a csapat.

"A szerb játékos nem vehet részt a tréningeken, elmondtuk azt is, ha kell, további játékosokkal is ez történik” – nyilatkozta a pick-szeged.sport.hu-nak Lele. - Ha kell, naponta függesztünk fel játékosokat. Nagy változást kértünk a csapattól. Legyen alázat, tisztelet, akarat, szív és egység. Nagyon remélem, hogy ezután mindenki magába néz, kellő hatással lesz a kézilabdásokra ez a büntetés, amit társuk kapott."

Lele már helyezett kilátásba hasonló büntetést a KEK-negyeddöntőbeli Nordhorn-vereség után, volt szó több játékos és az edző felmentéséről, de akkor még megkegyelmezett. A mostani büntetés elsősorban azért furcsa, mert Nenadics vasárnap nem játszott gyengébben, mint a többiek, és korábban nem voltak nyilvános ügyei, mint néhány másik játékosnak.

Nenadicsról azt pletykálják, hogy esetleg Veszprémbe tart (ez a jelenlegi helyzetben elég valószínűtlennek tűnik), ezért szándékosan játszott rosszul, egy másik verzió szerint kérte a klubvezetést, hogy engedjék el, és amikor ezt megtagadták, látványosan nem tartotta be az edzői utasításokat. Megvádolták azzal is, hogy pályán kívül nem él sportemberhez méltón.

A fenti találgatások mellett a szurkolókat az is érdekli, miért csak a szerb tehetség kapott büntetést, amikor a Pick több húzóembere egész szezonban kritikán alul teljesít.