Biztos a telt ház a Győr BL-döntőjén

2009.04.24. 15:59 Módosítva: 2009.04.24. 21:05
Jogosan aggódnak a kézilabdaszurkolók, Kiss Lajos szakosztályelnök szerint csak néhány száz jegyet értékesítenek majd országszerte a Győri Audi-ETO BL-döntőjének veszprémi visszavágójára. Az érdeklődés óriási, a győriek kérik a többi szurkolótábor segítségét is a május 16-i döntőre.

Mint arról hírt adtunk, a Győri Audi-ETO Veszprémben rendezi a Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóját. A dán Viborg elleni mérkőzésnek az 5100 férőhelyes Veszprém Aréna ad majd otthont, Kiss Lajos szakosztályvezető korábban elmondta, nem tudja elképzelni, hogy ne legyen telt ház a szomszédos megyeszékhely idén átadott csarnokában.

A szurkolók is így gondolják, és már nemcsak a szegedi, gyöngyösi, dunaújvárosi szurkolók tartanak tőle, hogy nem marad számukra jegy a nagy érdeklődéssel várt döntőre, de a házigazda veszprémiek sem lehetnek biztosak benne, hogy odaférnek a lelátókra. Érdeklődésünkre Kiss Lajos elmondta, várhatóan korlátozott számban, de értékesítenek jegyeket országszerte.

"Szurkolói klubunk vezetője, Vízi Tamás egy 720 fős B-közepet szeretne összehozni, ehhez kéri a többi magyar szurkolói csoport olyan tagjainak segítségét, akik nem nézőként, hanem szurkolóként vennének részt a meccsen – mondta az Indexnek Kiss. – A fennmaradó jegyekről egyelőre csak annyi biztosat tudok mondani, hogy 500 jegyet félre kell tennünk a dán szurkolóknak.”

Jelentkezés a B-középbe

A Győri Audi-ETO szurkolói egy hasonló hangulatú szurkolói szektort szeretnének létrehozni a Veszprém Arénában, amilyen a hazai meccseken az MKB Veszprémet biztatja. Vízi Tamás az alábbi linken várja azoknak a szurkolói csoportoknak a jelentkezését, akik úgy érzik, szurkolásukkal hozzá tudják segíteni a győri csapatot a BL-döntő megnyeréséhez.

A győri szakosztályelnök elmondta, jövő kedden kezdik meg a jegyek árusítását, keddtől péntekig kizárólag személyesen lehet a sportcsarnok pénztárában belépőhöz jutni. A győri bérletesek és a helyi szurkolók ennyi előnyt élveznek, utána hétfőtől a megmaradt jegyeket már országosan értékesítik. "Meg lennék lepve, ha néhány száz jegynél több maradna, óriási az érdeklődés Győrben” – mondta Kiss.

"Várhatóan nem marad annyi jegy, hogy érdemes lenne az internetes értékesítéssel foglalkozni, arra kérjük a szurkolóinkat, hogy telefonáljanak a 96/335-155-ös telefonszámra, ahol kapnak egy bankszámlaszámot, amire a belépő árát elutalhatják. A névre szóló jegyeket a Veszprém Aréna pénztáraiban vehetik át a mérkőzés előtt.”

A döntő első mérkőzése május 6-án lesz Dániában, a visszavágót május 16-án rendezik a Veszprém Arénában, a jegyek 8000, és 5000 forintba kerülnek majd.