A Viborg jobb, ha a torkán van a kés

2009.05.13. 16:36
A női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóját kétgólos hátrányból várja a Viborg, játékosai mégis magabiztosan készülnek a szombati veszprémi mérkőzésre. Jakob Vestergaard úgy érzi, csapata képes megfordítani a párharcot, játékosai is azt ígérik, mindent kiadnak magukból a Győri ETO ellen.

A Győri ETO kétgólos idegenbeli győzelme ellenére magabiztosan készül a visszavágóra a Viborg, a dánok egyáltalán nem érzik úgy, hogy bármi eldőlt volna. A játékosok és az edző kijelentették, a döntő két félidejéből az elsőt ugyan elbukták, de nem tudják elképzelni, hogy még egyszer olyan rosszul játsszanak, mint Aalborgban.

„A védekezésünkkel elégedett voltam, de támadásban nagyon rossz döntéseket hoztunk, Pálinger Katalin pedig még saját klasszisát is felülmúlva védett. Felállt fal ellen ötlettelenek voltunk, így egy kicsit mi is naggyá tettük a magyar kapust, aki több bravúr mellett sok könnyű védést is bemutathatott – mondta Jakob Vestergaard, a Viborg edzője. – Ez az egyik legfontosabb dolog, amiben javulnunk kell.

A másik, hogy sokkal több gólt kell szereznünk lerohanásokból. Ez az első mérkőzésen nemcsak saját hibánkból nem jött össze, a Győr fegyelmezett visszarendeződése miatt szereztünk kevés könnyű találatot. A védekezésünk rendben volt, Haraldsen is jól védett, nem tehetek szemrehányást csapatomnak" – nyilatkozta Vestergaard az ehf.com-nak.

A dán játékosok közül a beálló Anja Althaus mellett az elsősorban betörésekből eredményes átlövőt, Rikke Skovt lehetett kiemelni az első mérkőzés után. A harmadik BL-döntőjét játszó átlövő elmondta, meglepte, hogy hazai pályán sem ők irányítják a játékot.

„Határozottságban legalább 30 százalékot kell javulnunk a visszavágóra, és úgy vélem, képesek vagyunk olyan elszántan pályára lépni Magyarországon, amivel meg tudjuk fordítani a párharcot. Jót tesz a csapatnak, hogy a kés a torkunkon van. Ettől olyan energiák szabadulhatnak fel, hogy életünk meccsét játszhatjuk, és már most nagyon erős bennünk a visszavágási vágy – mondta az átlövő az ehfcl.com-nak. – Sok helyzetet alakítottunk ki hazai pályán is, de nem bírtunk Pálingerrel. Ha a befejezéseknél jobban koncentrálunk, képesek leszünk Győrben is nyerni. Csak a győzelemre szabad gondolnunk az első perctől kezdve.”

A dániai mérkőzés legjobbjának választott Katrine Lunde Haraldsen 18 védést mutatott be (hárommal kevesebbet, mint a magyar kapuban Pálinger), négy büntetőt is megfogott, de az ő kiváló teljesítménye is kevés volt. „Szomorúak vagyunk, nagyon rossz érzés úgy veszíteni, ahogy kikaptunk Aalborgban – mondta a norvég válogatott kapusa. – Sokat gondolkodtunk rajta, mit rontottunk el ennyire, és ahogy készülünk a visszavágóra, egyre magabiztosabbak vagyunk. Szerintem semmi nem dőlt el, nyitott a végső győzelem. Két gól nem nagy előny, bár kétségtelen, hogy komoly hátránynak számít, hogy otthonában kell legyőznünk a kiváló győri csapatot. Én mindenestre készen állok, hogy mindent megtegyek csapatom sikeréért, meglátjuk, mire lesz elég.”

A Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóját május 16-án, szombaton 16:15-től rendezik a Veszprém Arénában, a mérkőzést a Viasat közvetíti. Az első mérkőzés online tudósítása megtekinthető itt.