Konkoly: Új meccs kezdődik a Viborg ellen

2009.05.15. 10:23
Kétgólos előnyről kezdi Veszprémben a kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóját a Győri Audi ETO szombaton, de ugyanolyan koncentráltan készül Konkoly Csaba csapata, mint az első mérkőzésre. A szakember elmondta, tudják, hogy csak a legjobbjukat nyújtva szerezhetik meg a végső győzelmet.

Magabiztosan, de ellenfelét maximálisan tisztelve készül a Bajnokok Ligája döntőjének visszavágójára a Győri Audi ETO, amely két góllal nyert Dániában a Viborg ellen. Konkoly Csaba vezetőedző az Indexnek elmondta, játékosaival együtt tökéletesen tisztában van vele, hogy még semmi nem dőlt el, eszük ágában sincs győztesnek tekinteni magukat.

"A világ egyik legjobb csapata az ellenfelünk, amely a legkisebb hibát is azonnal megbünteti – mondta a szakember. – Abban a pillanatban, amikor elhisszük, hogy megvan a kupa, nyert a Viborg. Ugyanolyan koncentráltan készülünk a visszavágóra is, a játékosaim tudják, hogy mindent ki kell adniuk magukból, ha meg akarjuk nyerni a BL-t."

A győriek határozott védekezése és Pálinger Katalin káprázatos kapusteljesítménye mellett támadásban a 18 éves Kovacsics Anikó játékával sikerült meglepni az ellenfelet.

Ez a meglepetés most hiányozni fog, a Görbicz Anitát pótló fiatal irányítóra biztosan jobban fognak figyelni. "Nem estünk kétségbe Görbicz Anita sérülése után sem, több olyan támadási variációnk is van, amivel eredményesek lehetünk, Kovacsics játéka egy volt ezek közül. Nagyon jól játszott, most biztosan keményebbek lesznek vele. Az első meccsen csak húsz percet lehetett a pályán piros lapja miatt, talán most 60 percen keresztül fog villogni. Erős csapat a Győr, szükség esetén akár három átlövővel is tudunk támadni, Tomori Zsuzsa képes ebben a rendszerben középen játszani."

"Az szóba sem került, hogy Görbicz Anitát pályára küldjük a visszavágón – válaszolta Konkoly arra a kérdésre, hogy egy ötgólos vereség után megkockáztatták volna-e az irányító játékát. – Az öt gól egyébként semmit nem jelent a mai kézilabdában, ez a különbség percek alatt eltűntethető. De még egyszer mondom, nem születhetett volna olyan eredmény Dániában, ami után megkockáztattuk volna Görbicz játékát."

Konkoly szerint nemcsak fokozható a győriek játékának színvonala, de szükség is lesz rá, mert a Viborg sokat tanulhatott az első mérkőzésen elkövetett hibákból. "Új meccs kezdődik új ellenféllel. Biztos vagyok benne, hogy hozzánk hasonlóan a dánok is egész héten a játékunkat elemezték. Bár ezen a szinten már nehéz nagy meglepetést okozni az ellenfeleknek, a Viborg biztosan alaposan kivesézi, mit rontottak el."

"Kis túlzással jobban tartok a visszavágótól, de ahogy az első meccs előtt, úgy most is magabiztosak vagyunk, bízunk magunkban, tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

Konkolyt egyáltalán nem lepték meg az ellenfél magabiztos nyilatkozatai a visszavágó előtt. "Skandinávok, teljesen távol áll tőlük, hogy egyetlen pillanatra feladják. Motiváltan érkező sztárcsapatot kell legyőznünk. Valahogy úgy, ahogy egy héttel ezelőtt tettük.”