Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

100 milliót kaphat az államtól az MKB Veszprém

2009.05.19. 12:58

Az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága állásfoglalást fogadott el keddi ülésén arról, hogy az MKB Veszprém kézilabdacsapatát ért erőszakos támadás nyomán felmerült többletköltségek miatt a klub támogatást kapjon a kormánytól.

A támogatás keretösszege 100 millió forint lenne, amelyet a klub veszteségeinek kompenzálására, a biztosítási költségek megelőlegezésére, likviditásának támogatására fordíthatna - ismertette Bánki Erik, a bizottság fideszes elnöke. Az ülésen Hajnal Csaba, a veszprémi kézilabda klub ügyvezetője azt mondta: ha nem kapnak segítséget, nem tudnak ezen a szinten tovább működni, önállóan nem tudják megoldani a helyzetet. Ismertette: augusztus végére, szeptemberre zárulnak le a vizsgálatok, addig a biztosító nem fizet. Továbbá három új játékost kellett hozniuk, egyebek mellett a megsérültek gyógykezelését is a klub fizeti. A bizottság egyhangúlag fogadta el az állásfoglalást.

Marian Cozmát, a Veszprém román beállósát február 8-án hajnalban gyilkolták meg Veszprémben. Két klubtársa, a szerb Zarko Sesum és a horvát Ivan Pesic súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedett. (MTI)