Egy győzelemre az aranytól a Veszprém

2009.05.19. 20:13
A címvédő MKB Veszprém 25-24-re nyert a Pick Szeged otthonában a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntősorozatának második mérkőzésén, így már csak egyetlen siker választja el az aranyéremtől.

Idegesen, kemény csatákkal, hőségben indult a bajnoki finálé második meccse. A hazaiak az elején lépéselőnyhöz jutottak, főleg az emberhátrányban szerzett két gólnak köszönhetően.

A sokat mozgó Zvizej és a jól védő Puljezevics miatt a 11. percben már 7-4 volt az állás. Támadásban újítottak a vendégek, egyre többet találták meg a labdával Vilovskit, aki élt a lehetőséggel, és a 16. percben jött a fordulat. Amikor már sorozatban hatszor volt eredményes a Veszprém, 7-10-nél időt kértek a hazaiak.

A Szeged 12 percig nem tudott betalálni a karsérüléssel műtött Pericet helyettesítő Liszkai kapujába. Amikor Krivokapicnak sikerült, már 12-8-ra vezetett a rivális.

Amint egy kicsit csökkent a különbség, a vendégek kértek időt. Az ex-szegedi Eklemovics a folytatásban is jó passzokkal hozta helyzetbe társait, így a szünetig még létszámfölényben sem tudott közelebb férkőzni a hazai alakulat, amely ráadásul nem számíthatott tovább a bokasérülés miatt az öltözőbe bicegő Puljezevicsre.

A pihenőt jól használta ki a Szeged, megszakítás nélkül lőtt három góljával felzárkózott. Vujin büntetőjét Marjanac megfogta, így törvényszerű volt a hosszú vendég gólcsend.

Feszült volt a meccs, sorra jöttek a kiállítások mindkét oldalon, de főleg a Veszprém játszott hátrányban. A 41. percben fordított a Pick, innen fej-fej mellett haladt a két gárda. A 20-20-as állás sokáig megmradt, ezt a szakaszt rengeteg hiba jellemezte, sok volt a rossz passz és lövés.

Iváncsik Tamás duplájával lendületet vett a címvédő, de gyorsan követte őt a Szeged, ekkor Laluska volt a vezér. Lassan haladt a meccs, mert az elcsúszások miatt sokat kellett törölni a parkettát.

A Szeged fantasztikusan védekezett, alig volt a vendégek előtt ziccer, így aztán 3 és fél perccel a vége előtt, 24-23-nál időt kért a Veszprém.

A záró két perc 24-24-ről és veszprémi emberelőnyről indult. Eklemovics nem hibázott a hatos vonalról, és a Szeged kért időt az utolsó támadáshoz: Andjelkovic lövését Liszkai védte, így eldőlt a csata.

Ebben a szezonban ez volt az ötödik meccse a két csapatnak, mindig a Veszprém nyert.

Döntő, 2. mérkőzés, Pick Szeged-MKB Veszprém 24-25 (13-17)

Gólszerzők: Ghionea 6/2, Zvizej 4, Andjelkovic 4, Katzirz 3, Zubai 3, Krivokapic 2, Laluska 2, illetve Vujin 6/1, Vilovski 5, Iváncsik G. 2, Eklemovics 2, Gulyás 2, Perez 2, Iváncsik T. 2, Korazija 2, Ilyés 1, Lapcevic 1. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Veszpérm javára.

Korábban, 1. mérkőzés: MKB Veszprém-Pick Szeged 35-28

A további program:

3. mérkőzés, vasárnap 12:45 ó: MKB Veszprém-Pick Szeged. Ha szükséges:

4. mérkőzés, május 28., csütörtök 18 ó: Pick Szeged-MKB Veszprém

5. mérkőzés, május 30., szombat 18 ó: MKB Veszprém-Pick Szeged