Nem adnak 100 milliót a Veszprémnek

2009.05.29. 16:41
A parlamenti sportbizottság egyhangúlag támogatta az MKB Veszprém százmillió forintos megsegítését, Varga Zoltán miniszter azonban ezt nem hagyta jóvá.

Az MKB Veszprém kézilabda csapata kérelemmel fordult az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságához, százmillió forintos kerettámogatást kérve a román Marian Cozma februári meggyilkolása és két játékos – Zsarko Sesum valamint Ivan Pesic – megkéselése utáni többletköltségekre.

A veszprémiek ügyvezetője, Hajnal Csaba úgy érvelt, ha nem kapnak segítséget, nem tudnak ezen a szinten tovább működni. Ismertette: augusztus végére, szeptemberre zárulnak le a vizsgálatok, addig a biztosító nem fizet. Továbbá három új játékost kellett hozniuk, a megsérültek gyógykezelését is a klub fizeti.

A megvert irányító és a vesén szúrt kapus a Bajnokok Ligájában nem állhatott a klub rendelkezésére, ennek ellenére a magyar bajnok erő felett teljesítve a legjobb nyolc közé jutott – a spanyol Leont és a francia Montpellier-t megelőzve –, és a címvédő Ciudad Real ellen esett ki hatalmas csatában.

„Az MKB Veszprém KC köszöni a parlamenti testület valamennyi tagjának segítő szándékát és egyöntetű támogatását. A klub sajnálattal veszi ugyanakkor tudomásul, hogy az illetékes miniszter – a nehéz gazdasági helyzetre való hivatkozással – nem támogatta a bizottság döntését” – áll a veszprémi elnökség hivatalos közleményében.

Az illetékes miniszter Varga Zoltán, az önkormányzati tárca vezetője, aki a sportért is felelős.