Előbb a görögök jönnek, utána Szlovákia

2009.06.18. 09:21
Az idegenben is simán vert Görögország legyőzése nem okozhat gondot a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, a keretbe visszatérnek a horvát meccset kihagyók, Nagy László, Iváncsik Tamás és Rosta Miklós. Eklemovics Nikola sérülése miatt nem játszik, valószínű, hogy vasárnapi szlovák meccsről is lemarad.

A Horvátországban elszenvedett egygólos vereség után csütörtök este 6-kor Görögországot fogadja a magyar válogatott. Hajdu János csapatának kötelező megvernie az idegenben is legyőzött görögöket.

Az Eb-selejtezőcsoport állása, a magyarok eredményei

Görögország–Magyarország 21-27, Magyarország–Horvátország 30-28, Finnország–Magyarország 21-34, Magyarország–Finnország 34-15, Magyarország–Szlovákia 29-30, Horvátország–Magyarország 26-25
A csoport állása:
1. Horvátország 12 pont/7 mérkőzés, 2. Magyarország 8/6 (179-141), 3. Szlovákia 8/7 (195-185), 4. Görögország 6/6 (156-162), 5. Finnország 0/8

A szlovákok szerdán 34-21-re kikaptak Horvátországban, ha mi legyőzzük Görögországot, a döntetlen is elég lesz Galgócon. Szlovákia hazai pályán is kikapott a horvátoktól, de a különbséget látva a szerdai meccset úgy adta fel, ahogy Hajdu János tette volna a legutóbbi fordulóban, ha Szombathelyen nem kaptunk volna ki a szlovákoktól.

Magyarország–Görögország

Június 18., Békéscsaba, 18h
V: Abrahamsen, Kristiansen (NOR)
TV: Sport 1

A magyar válogatottba visszatér a zadari meccset fáradtságra hivatkozva kihagyó Nagy László, újra a keret tagja lesz Iváncsik Tamás és Rosta Miklós, a Horvátországban bátortalanul játszó Halász Mátéra Görögország ellen nem számít Hajdu János. Eklemovics Nikola már a szlovákok elleni meccset is sérülten vállalta, Horvátországba el sem utazott, kicsi az esély arra, hogy a hátralevő két meccsen pályára léphet.

Görögország nem számít topcsapatnak, de lebecsülni sem szabad, nekik is van matematikai esélyük a továbbjutásra. A görögök hazai pályán másfél éven át őrzött veretlenségét pont a magyarok vették el, amikor sima meccsen 27-21-re győztek Komotiniben, de hogy a csapat veszélyes, azt mutatja, hogy Szlovákiát három góllal (27-24) legyőzte hazai pályán, és idegenben is csak egy góllal kapott ki.

Az idegenbeli meccsen korán vezetést szerzett a magyar csapat, Fazekas Nándor védései után rengeteg lerohanásból szerzett góllal könnyedén tornászta 10 gól fölé a különbséget, a legeredményesebbek az Iváncsik testvérek voltak, Gergő 7, Tamás 6 gólt szerzett.

A csütörtöki békéscsabai mérkőzésen a Horvátországban bemutatott játékot kell tovább javítania Hajdu János csapatának, a zadari teljesítménnyel a görögök könnyedén verhetők, és az utolsó fordulóban, Szlovákiában is kiharcolható a továbbjutáshoz szükséges eredmény. Szükség lesz a masszív, jól takaró magyar falra, hogy a mögötte védő Fazekasnak könnyebb dolga legyen, így sok lehetőség adódjon könnyű gólokra.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Fazekas Nándor (Gummersbach), Liszkai Szilveszter (MKB-Veszprém), Mikler Roland (Dunaferr).
Jobbszélsők: Harsányi Gergely (PLER), Iváncsik Tamás (MKB-Veszprém).
Jobbátlövők: Laluska Balázs (Pick-Szeged), Mocsai Tamás (Lemgo), Nagy László (Barcelona).
Irányítók: Császár Gábor (Viborg), Nikola Eklemovics (MKB-Veszprém).
Beállók: Herbert Gábor (Pick-Szeged), Rosta Miklós (Dunaferr), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick-Szeged).
Balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB-Veszprém), Nagy Kornél (Dunaferr), Putics Barna (MKB-Veszprém).
Balszélső: Iváncsik Gergő (MKB-Veszprém). (Forrás: kezi.hu)