Mocsai nem lesz a férfiválogatott kapitánya

2009.07.28. 20:03 Módosítva: 2009.07.28. 20:03
Mocsai Lajos a múlt héten még úgy nyilatkozott, hogy elvállalná a férfi kézilabda-válogatott irányítását, a feladatot a Veszprémben rá háruló feladatok miatt nem láthatja el.

Mocsai Lajos, a bajnok és Magyar Kupa-győztes MKB Veszprém vezetőedzője nem lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, noha ő volt a szövetség (MKSZ) elsőszámú jelöltje. Ezt Hajnal Csaba, a klub ügyvezetője közölte kedden, miután így állapodott meg a világhírű trénerrel, a tisztséget a mesteredző a rá háruló feladatok miatt nem láthatja el.

mocsai

Az MKSZ részéről Sinka László elnök kezdeményezte Mocsai kinevezését, miután Hajdu János nem vállalta továbbiakban a munkát, mert kizárólag a szövetség szakmai igazgatójaként kíván dolgozni. A távirati iroda kérésére, miszerint ha Csoknyai István, Mocsai Lajos segítője - a válogatott eddigi másodedzője - kapna felkérést Hajnal így válaszolt: majd ha a szövetség lép ilyen irányba, akkor visszatérnek a témára.

Az eset azért is érdekes, mert az egykor a férfi és a női válogatottat is irányító szakember a múlt héten úgy fogalmazott, ha felkérnék, - bár tisztában van vele, hogy számos kompromisszumot kellene kötnie – de nem utasítaná vissza a megkeresést.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége szerdán tíztől ülésezik, sokan arra számítottak, hogy bejelentik a legutóbbi szezonban a Veszprém férfi csapatával veretlenül bajnoki címet szerző szakembert.

Mocsai irányítása alatt többek között a Vasas női csapata BEK-et nyert, a magyar női kézilabda-válogatott az EHF pontrendszere alapján az 1998-2004 közötti időszakban a világ legeredményesebb csapata volt. A férfiakkal világbajnoki ezüstéremig, a nőkkel Európa-bajnoki címig, olimpiai és vb-második helyig jutott válogatott szinten.