Laluska ellenségként távozik Szegedről

2009.08.04. 12:56 Módosítva: 2009.08.04. 12:56
A magyar válogatott jobbátlövőnek jól ment a játék Spanyolországban, mégis hazatért, de csapatával gyenge szezont produkált. A Picknél mindenkinek csökkentik a fizetését, Laluska nem fogadta el ezt, és másodszor is távozik nevelőegyesületétől.

A bajnoki ezüstérmes Pick Szegednél nem múlt el következmények nélkül a balszerencsés, kevés sikert hozó szezon. A büntetések és egyéb szankciók mellett elengedték a csapat egykori kapitányát, Puljezevics Nenadot, a játékosok elé új szerződést tett a vezetőség, amelyben állítólag 20 százalékkal csökkentett fizetések szerepeltek.

A játékosok bevállalták a megváltozott feltételeket, utolsónak a tavaly nyáron hazacsábított Laluska Balázs maradt, aki viszont úgy döntött, nem fogadja el a kevesebb pénzt.

„Jó évem volt Leonban, ment a játék, megbecsültek, jól is éreztem magam Spanyolországban, ahol a világ egyik legerősebb bajnokságának élcsapatában szerepelhettem" – mondta Laluska Balázs az Indexnek.

„Örömmel jöttem haza, olyan ajánlatot kaptam, amit némi mérlegelés után elfogadtam, de sajnos sem a csapatnak, sem nekem nem úgy sikerült az év, ahogy elterveztük - tette hozzá Laluska, aki amikor nem volt sérült, akkor sem kapott sok lehetőséget, edzője jobban bízott a kimondottan gyenge szezont produkáló Milorad Krivokapicsban.

"Két évre írtam alá, de az a szerződés, amit elém tettek, nem felelt meg, így a menedzserem csapatot keresett nekem, és most úgy néz ki, a Cimos Kopernél folytatom a pályafutásomat" – tette hozzá Laluska, aki a 20 százalékos csökkentést nem tagadta.

A magyar válogatott átlövő ősszel megsérült, tüdőgyulladása után a szívével is voltak problémák, majd mikor felépült, nem tudott állandó helyet kiharcolni magának támadásban, Vladan Matics edző a szerb származású Milorad Krivokapicsot játszatta a posztján, pedig Laluska a hírek szerint a keret 3. legjobban fizetett játékosa volt.

laluska240

„Nem kaptam annyi játéklehetőséget, mint reméltem, így nem is tudtam igazán játékba lendülni. Elsősorban védekezésben számítottak rám Szegeden, pedig úgy érzem, bizonyítottam Spanyolországban, hogy támadásban is megállom a helyem. Nincs bennem harag, nem szeretnék visszafelé mutogatni, hiszen a nevelőegyesületemről beszélünk, de úgy éreztem, pályafutásom szempontjából azzal hozom a legjobb döntést, ha távozom Szegedről.”

Laluska úgy érzi, 28 évesen még bőven van benne annyi, hogy első számú játékos legyen a posztján, és az elmúlt egy év nem úgy alakult számára Szegeden, ahogy szerette volna. Új csapatáról egyelőre nem sokat tud.

„A Koper második lett a Szlovén bajnokságban, tehát biztosan nem rossz csapat. Jövőre csak a második legerősebb európai klubsorozatban, a KEK-ben indulnak, remélem, komoly részem lesz új klubom jó szereplésében – tette hozzá Laluska, aki könnyen lehet, hogy az ex-veszprémi Putics Barna csapattársa lesz a Cimosban.

"Nincs szükségünk sztárocskákra – mondta a Délmagyarországnak Pistrui László, a Szeged tulajdonosa. – A csapatnál új rend lépett életbe. Nem lesz még egyszer olyan, hogy a játékosok diktálnak. A fizetésnek egyenlő arányban kell állnia a teljesítménnyel."

"Laluska menedzserével a végén már nem volt miről beszélnünk, hajthatatlannak bizonyult, mi pedig nem tehetünk mást, hiszen a többiek engedtek. Elköszöntünk a játékostól, nincs szükségünk rá."

Laluska Balázs állandó játéklehetősége és töretlen fejlődése a válogatott szempontjából is igen fontos, hiszen mind védekezésben, mind támadásban komoly szerepe lehet, különösen akkor, ha Nagy László valóban spanyol állampolgár lesz, mint az felmerült.