Eb-döntősök a junior kézilabdázónők

2009.08.21. 20:41
A magyar női junior kézilabda-válogatott kiváló játékkal 30-23-ra legyőzte Oroszországot az Európa-bajnokság elődöntőjében. Róth Kálmán csapata a vasárnapi (17h), győri döntőben azzal a Norvégiával találkozik, amellyel korábban döntetlent ért el. A magyar csapat döntősként biztos résztvevője dél-koreai korosztályos világbajnokságnak.

Nem kezdte jól az Oroszország elleni elődöntőt a magyar válogatott, csak Víg Vivien védéseinek köszönhette a csapat, hogy nem került 2-3 gólosnál nagyobb hátrányba. A félidő közepére játékba lendült Róth Kálmán csapata, Zácsik Szandra és Kovacsics Anikó gólerős játékával átvette a vezetést, amit a szünetig már nem is engedett ki a kezéből.

Elődöntők, helyosztó-párosítás

Magyarország-Oroszország 30-23
Norvégia-Németország 30-21
A 3. helyért:
Németország-Oroszország
A döntőben:
Magyarország-Norvégia

A védekezés Deáki Dóra vezetésével nagyon jól működött, a második félidő féléig tudta tartani magát az orosz csapat, ezután Drávai Gyöngyi, és a végül nyolc gólig jutó Zácsik óriási játékával a magyarok leszakították ellenfelüket, és a hajrát simává téve jutottak be az Európa-bajnokság döntőjébe.

A torna során Oroszország ellen játszott a legjobban Róth Kálmán csapata, amely a döntőbe jutással bebiztosította helyét a jövő évi junior világbajnokságon is. A fináléban az a norvég válogatott lesz az ellenfél, amellyel két nappal ezelőtt, még a középdöntőben 24-24-es döntetlent játszottak a magyarok.

További helyosztók

5-8. helyért: Franciaország-Svédország 27-24 (12-11)
Hollandia-Spanyolország 30-33(15-13)
9-12. helyért:
Montenegró-Lengyelország 27-22 (15-15)
Szerbia-Szlovénia 18:30-tól
13-16. helyért: Ausztria-Dánia 24-29
Románia-Szlovákia 29-26 (17-17)

"Sikerorientált, jó szellemű csapatom van, ez ma látszott a pályán is – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő csatornának Róth Kálmán szövetségi kapitány. - Nyitott védekezéssel kezdtünk, majd fokozatosan álltunk vissza, és az oroszok nem is tudtak mit kezdeni a zárt hatos falunkkal. Ki kell emelni, hogy a korábbiakhoz képest nagyon feljavult a támadójátékunk."

"Ebben a hangulatban komoly sanszunk van a végső győzelemre, de nagyon nehéz mérkőzés lesz a norvégok elleni döntő - tette hozzá a kapitány a szombati fináléval kapcsolatban.