Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Andjelkovics hosszú időre kidőlt a Pickből

2009.09.09. 15:16
Komoly vállsérülést szenvedett a Pick Szeged kézilabdacsapatának irányítója, Daniel Andjelkovics. A játékost specialisták vizsgálják, Lele Ambrus szakosztályelnök szerint 4-6 hét múlva derül ki, műteni kell-e. Ha igen, akár az egész idényt is kihagyhatja, így a fegyelmi okokból kitett Petar Nenadicsot azonnal visszahívta a bajnoki ezüstérmes.

Még jóformán el sem kezdődött a kézilabdaidény, a Pick Szeged már most komoly bajba került. A magyar bajnoki ezüstérmesben – a tavalyi szezonhoz hasonlóan – ismét megsérült egy kulcsjátékos: az irányító Daniel Andjelkovics a Tatabánya elleni mérkőzésen szakította szét a vállát.

daniel-andjelkovics

A 31 éves szerb már a csapat németországi túráján érezte a vállát, a bajnokin már csak rásérült, így az már most egészen biztos, hogy hosszú kihagyás vár rá.

Lele Ambrus szakosztályelnök elmondta, két specialistával is megvizsgáltatták a játékost, az egyik azonnali műtétet javasolt, a másik 4-6 hét beavatkozás nélküli pihenést, ami után eldől, hogy valóban szükség van-e műtétre.

„Andjelkovics sérülése nagyon érzékenyen érinti a csapatott, klasszis játékost veszítettünk el, ráadásul rögtön a szezon elején – mondta az Indexnek Lele. – Úgy döntöttünk, egyelőre nem műttetjük meg Andjelkovicsot, kivárjuk a másfél hónapot, aztán kiderül, valóban szükség lesz-e a beavatkozásra. Tisztában vagyunk vele, hogy ha ezután mégis műtik, akkor gyakorlatilag az egész szezonra kidől, de nincs más választásunk.”

A szegediek az elmúlt szezon végén fegyelmi okokból kitették a keretből a csapat szerb irányítóját, Petar Nenadicsot, akinek azóta folyamatosan csapatot kerestek, szerették volna kölcsönadni. Nenadics több csapatnál járt próbajátékon (többek közt a német Rhein-Neckar Löwennél is), de végül senki nem vette kölcsön. Most a Pick vezetői visszarendelték Szegedre.

„Eddig sem Nenadics képességeivel volt gondunk, tehetséges játékosnak tartjuk, aki előtt komoly pályafutás állhat, ha hajlandó megváltozni – mondta a szerb irányító visszatéréséről Lele. – A megváltozott helyzetben újra megkapja a lehetőséget, hiszen nem hozhatjuk olyan helyzetbe Vladan Maticsot, hogy egy fiatal irányítóval nézzen szembe a BL-ellenfelekkel. Nenadics tudja, mit várunk tőle, és mi az, amit idén sem vagyunk hajlandóak tolerálni.”

A legutóbbi szezonban gyengén szereplő Pick Szeged három hét múlva a Csehovszki Medvegyit fogadja a Bajnokok Ligájában, öt hazai meccséből négyet novemberig letud, így szinte biztos, hogy Andjelkovics nélkül lesz kénytelen harcolni a továbbjutásért. A hatfős csoportból négy csapat jut a középdöntőkbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?