Egygólos vereség a Cozma-emlékmeccsen

2009.09.19. 16:55
A magyar férfi kézilabda-válogatott hiába vezetett sokáig, végül egy góllal kikapott a románoktól a Marian Cozma emlékére rendezett mérkőzésen.

A magyar férfi kézilabda-válogatott az utolsó másodpercben kapott góllal 31-30-ra kikapott szombaton a román csapattól a február 8-án meggyilkolt Marian Cozma emlékére rendezett nagyváradi mérkőzésen. A találkozón debütált szövetségi kapitányként Csoknyai István.

Az első félidő változatos játékot hozott, előbb az idegenlégiósok nélkül felálló magyarok húztak el három góllal, majd a hazaiak fordítottak. A szünet előtt megint a Csoknyai-csapat vezetett, de a románoknak sikerült egyenlíteniük.

A folytatásban is hasonló volt a kép, ám ebben a szakaszban egyik fél sem tudott két gólnál többel elhúzni. 30-30-as állásnál a hazaiak vezették az utolsó támadást, és közvetlenül a lefújás előtt még egyszer betaláltak.

A románok győztes góljához tartozik, hogy a magyar együttesben ekkor már nem volt kapus, mert bízva a győzelemben a kapust mezőnyjátékosra cserélve támadtak. De a válogatotba erre a meccsre visszatért Diaz lövését védték, és a kipattanót az üres kapuba dobták.

Augusztusban a két ország futball-válogatottja is megemlékezett a meggyilkolt kézilabdázóról, de a budapesti találkozót is a románok nyerték.