Szünetben öttel mentünk, utána elvertek

2009.09.22. 16:59
A női kézilabda-válogatott kikapott Mátéfi Eszter első hivatalos mérkőzésén a dániai Világkupán. A magyar válogatott a szünetben jól játékkal 5 góllal vezetett, de Németország a második félidőben állva hagyta a széteső magyarokat, ezt a játékrészt 9 góllal nyerték a németek.

Jól kezdett a magyar válogatott első Világkupa-meccsén, elsősorban Szucsánszki Zita gólerős játékának, és Herr Orsolya védéseinek köszönhetően az első félidőben végig a magyaroknál volt az előny, a németek szinte kizárólag lerohanásokból tudtak gólt szerezni.

A magyar válogatott távolról sem a legjobb összeállításában játszott, ráadásul az otthon maradt játékosok mellett kidőlt Vérten Orsolya és Tóth Katalin is.

Németország-Magyarország 30-26 (11-16)

A magyar gólszerzők: Szucsánszki 9 (4), Szabó V. 4, Bulath 4, Tóth T. 3, Zácsik 2, Szűcs 1, Bódi 1

Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 4/4
A csoport másik mérkőzés: Norvégia-Franciaország

Szucsásznki (a tavalyi világkupához hasonlóan) óriásit játszott, magabiztosan lőtte a heteseket is, ahogy mindig, amikor nincs ott mögötte Görbicz Anita. Góljai mellett jó passzokkal találta meg Szabó Valériát is, és Tóth Tímea is belőtte magát, így a magyar válogatott teljesen jogosan vezetett komoly különbséggel (16-11) a szünetben.

A második játékrészben azonban öt perc után kifújt a csapat. A németek védekezése felkeményedett, a kapusok is többet találkoztak a labdákkal, a magyarok játékát pedig rengeteg technikai hiba hátráltatta. Mátéfi Eszter próbálta forgatni a csapatát, de a az első félidőben parádézó játékosokba nem tudott életet verni.

Ha a németek jobban koncentrálnak, komoly félidei hátrányuk ellenére nagyon megverhették volna a magyarokat, aki két ellentétes játékrészt produkálva hihetetlen hullámzó teljesítmény nyújtottak. A csoport másik mérkőzésén A Európa-, és olimpiai bajnok Norvégia Franciaországgal találkozik.

magynem450

„Az első félidőben frissek voltunk, ekkor még a támadással és a védekezéssel is elégedettek lehettünk – nyilatkozta a kezi.hu-nak Mátéfi Eszter szövetségi kapitány. – Számítottunk rá, hogy a németek végigrohanják a meccset, míg mi kevesen voltunk, így minőségi cserékkel sem tudtam frissíteni, Szucsánszkin és Szabó Valin nagy volt a teher. Borzasztó sok technikai hibát követtünk el, ezt megbüntették a németek.”