10 góllal győzött a Veszprém a kézi BL-ben

2009.10.11. 19:48 Módosítva: 2009.10.11. 19:48
Nem kezdett jól, de 10 perc után lendületbe jött az MKB Veszprém, és otthonában gázolta el a francia Chambéryt. Császár Gábor csapatában hiába játszott harcosan a magyar irányító, a Veszprém erősebb csapat, a szünetre eldöntötte a mérkőzést, második BL-meccsét győzelemmel tudta le a magyar bajnok.

Ugyanolyan rosszul kezdett a Chambéry otthonában is az MKB Veszprém, mint az első BL-fordulóban, Karlsruhéban. A Löwen 7-2-re, a Chambéry 6-3-ra vezetett a 10. percben, de a németországi meccsel ellentétben Franciaországban elég volt egyszer rátalálnia a ritmusra a magyar bajnoknak.

Ebben segített, hogy a Dejan Perics ezúttal hozta magát, a csapatkapitány még a csapat rossz periódusaiban is jól védett, amikor pedig összeállt előtte a fal, már a megszokott hatékonyságú MKB-védelem dolgozott a pályán. Az első 12 percben hét gólt szerző franciák a szünetig már csak háromszor tudtak betalálni a magyar kapuba.

Támadásban Nikola Eklemovics és Marko Vujin mellett a szélsők játszottak gólerősen, így már az első félidőben látszott, hogy komoly tudásbeli különbség van a két csapat között. A szünet után sem lassított az MKB, a második játékrész elején már megvolt a 10 gólos vezetés, ekkor lerohanásokból is szép gólokat lőttek a veszprémiek.

A franciákban még volt egy feltámadás, 10 perccel a vége előtt feljöttek hat gólra, de a veszprémiek győzelmét komolyan nem tudták fenyegetni. A magyar bajnokcsapatban minden pályára lépő támadójátékos lőtt gólt, mindenki hozzátette a részét a magabiztos, végül kiütéses győzelemhez.

A Veszprémben nem villogtak az új szerzemények, Mirsad Terzics most is sok hibával, de már jól védekezve játszott, a Löwen-meccs hőse, Renato Sulic azonban két hibával kezdett, és végül gól nélkül zárt.

Az MKB otthonában nagyon megverte a csoport 3. legerősebbjének tartott francia csapatot, de a csoport kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy a németek hazai pályán nem bírtak a Veszprém következő ellenfelével, a lengyel Kielcével.

CHAMBÉRY-MKB VESZPRÉM 19-29 (10-16)

MKB Veszprém: Vujin 6/2, Iváncsik G. 4, Pérez 4, Eklemovics 3, Iváncsik T. 3, Terzics 2, Sesum 2, Vilovszki 2, Gulyás 2, Korazija 1
Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5 ill. 2/2

A csoport további mérkőzésein:
Rhein-Neckar Löwen-Vive Kielce 29-29, később: Boszna Szarajevo-Velenje
A csoport állása:
1. RN Löwen 3, 2. Vive Kielce 3, 3. MKB Veszprém 2, 4. Boszna Szarajevo 2, 5. Gorenje Velenje 0, 6. Chambéry 0