Nagy László nem jön, Pálinger nem megy

2009.10.20. 09:46
A magyar kézilabda két meghatározó játékosa, az átlövő Nagy László valamint a kapus Pálinger Katalin sem erősíti már idén a válogatottakat. Pálinger nem utazik a kínai vb-re, de jövőre csatlakozik társaihoz. Nagy megsérült, nem jön haza, így továbbra sem tudni, enged-e a spanyolok honosítási törekvéseinek.

A Barcelona tíz góllal, 46-36-ra verte a dán Koldingot a Bajnokok Ligájában, a csapat magyar átlövője, Nagy László kihagyta a meccset, mert megsérült a gyűrűsujja, elszakadt benne egy ínszalag.

A León elleni hétvégi rangadóra várhatóan felépül, és talán játszani is képes, viszont a jövő hét végi Pannon-kupán túl kockázatos lenne a játéka, ezért nem jön Magyarországra. A januári világbajnokságon is sérült kézzel játszott, és emelkedett ki a csapatból.

Honosítási ügyében nincs új fejlemény, nincs előrelépés, számolt be a sportnapilap, Nagy ezúttal is türelmet kért. Játéka azért lett volna fontos - egyben minden találgatást tisztázhatott volna - , mert ha a magyar válogatottban játszik, akkor a hároméves türelmi idő miatt a spanyolban már biztosan nem léphet pályára a londoni olimpián.

A női válogatott klasszisa, az olimpiai ezüstérmes kapus, Pálinger Katalin - miután vállalta a múlt heti két győztes Európa-bajnoki selejtezőt - , tudatta a kapitánnyal: a hosszú és megerőltető világbajnoki felkészüléstől eltekintene. Mátéfi Eszter ezt megértette, hiszen a kapus 31 éves, és 12 éve a válogatott tagja.

"Az elmúlt években rengeteg feladatom volt a klubomban és a válogatottban. Úgy érzem, a vb-felkészülést, az egyhetes akklimatizációt és a közel kéthetes tornát nem tudnám rendesen végigcsinálni. A hajtás pedig most is folytatódik a Győrrel. Az elmúlt 13 idényben minden decemberem a válogatotté volt, most egy kicsit szeretnék a szeretteim körében lenni. A döntésemet mindenki elfogadta, a kapitány és a játékostársak is" - nyilatkozta az MTI-nek a kedd délelőtti edzés után Pálinger.

A kapitány jövőre számíthat Pálingerre, a 2012-es olimpián viszont nem szeretne játszani. Kínában várhatóan Herr Orsolya és Pastrovics Melinda áll majd a kapuban.