Maticcsal szerződést bontott a Szeged

2009.10.22. 14:12
A szerb szakembertől közös megegyezéssel vált meg a klub. Matics lemondását tavaly már egyszer elfogadta a Pick vezetősége, de akkor játékosai kérésére maradhatott, majd az idei szezont is vele kezdte a csapat, de sem az eredmények, sem a játék nem volt kielégítő.

A Pick Szeged szerda este 40-32-re kikapott Kecskeméten bajnokin, a sorozatos rossz eredmények miatt csütörtök reggel a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a csapat szerb edzőjével, Vladan Maticcsal.

D  RG20090221001

„Egy nagyon jól játszó Kecskemét vert meg egy nagyon rossz Pick Szegedet – mondta az Index kérdésére Lele Ambrus szakosztály-igazgató. – Ez nem változtat azon, hogy a mi csapatunknak nem lenne szabad ilyen eredményeket produkálnia, ezért úgy éreztük, lépnünk kellett, és közös megegyezéssel felbontottuk a vezetőedző szerződését.”

A sérülésektől sújtott szegediek nem kezdték jól a szezont, a bajnokikon sem volt meggyőző a csapat játéka, és a Bajnokok Ligájában is hullámzó a magyar bajnoki ezüstérmes teljesítménye, amiért sokan Maticsot tették felelőssé. A kilátástalan játék miatt a vezetőség a legutóbbi szezon hajrájában egyszer már elfogadta az edző lemondását, de akkor játékosai kérésére a szezon végéig megerősítették posztján az egykori szegedi játékost.

„Ezúttal a játékosok fölött hoztuk meg döntésünket, a helyzet ugyanis mostanra tarthatatlanná vált. Nem hiszem, hogy meg akarták volna buktatni Maticsot a játékosok, egyszerűen csak arról van szó, hogy valami nagyon nem működik a csapat körül. Megengedhetetlen, hogy nagy múltú klubunk ilyen eredményeket produkáljon.”

Lele elmondta, a tavalyi KEK-kiesés után Matics befejezhette a szezont, majd az évértékelésnél olyan új koncepciót vázolt fel, ami után a vezetőség egyhangúan bizalmat szavazott neki a mostani szezonra.

Vladan Matics útja a bajnoki címtől a kirúgásig

2006-ban a Zoran Kurtes által irányított Pick Szeged rettenetes szezont futott, miután a csapat kiesett a BL-ből, a Magyar Kupából, és a bajnokságban sem állt jól, a vezetők váratlanul a csapat balszélsőjét, Vladan Maticsot nevezték ki vezetőedzőnek. Matics csodát tett, csapatával folyamatosan javulva jutott a bajnoki döntőbe, ahol óriási meglepetésre legyőzte az esélyesebb MKB Veszprémet. A 2008-as év újra nem sikerült rosszul, a BL-ben kiválóan szerepelt a szerb szakember csapata, és bár a bajnoki döntőt elbukták a Veszprémmel szemben, a Magyar Kupa Szegedre került. A gondok 2009-ben kezdődtek, a legutóbbi szezonban gyengén teljesített a csapat (a Veszprém mind a 6 meccsüket simán hozta), és a KEK-ből is gyorsan kiesett a Szeged. A tavalyi ütésből nem is tudta összeszedni magát a csapat, a kecskeméti vereséggel tetőzött be a sikertelen időszak, ami Matics kirúgásához vezetett.

„Nem érzem úgy, hogy hibáztunk, amikor az idei szezonban is Maticsra bíztuk a csapatot. Az elképzelések jók voltak, jó úton is haladtak azok a változások, amiket feltétlenül elvártunk a Pick Szegeden belül. Elismerjük az edző munkáját, de az eredmények nem jöttek, ezért döntöttünk úgy, hogy egymásnak a továbbiakra sok sikert kívánva elválunk.”

A szombati, Csurgó elleni bajnokin Lele Ambrus és a klub korábbi játékosa, Avar György irányítja a Pick Szegedet, az új vezetőedző személyéről a vasárnapi szurkolói ankéton tudnak bővebbet mondani.