A győri kézisek újra BL-döntőbe vágynak

2009.10.24. 21:47
Indul a női kézilabda Bajnokok Ligája, a kiegyenlített sorozat esélyesei között idén is ott van a magyar bajnok Győri Audi-ETO, amely zsinórban negyedszer jutna a legjobb négy közé a legerősebb sorozatban. A sérült Görbicz Anita nélkül, de némileg erősödött kerettel az orosz Zvezda Zvenyigorod otthonában kellene jó rajtot vennie Konkoly Csaba csapatának vasárnap délután.

Kiegyenlített, komoly izgalmakat ígérő női Bajnokok Ligája-szezon kezdődik meg szombaton, mindjárt magyar résztvevővel: a Győri Audi ETO a Zvezda Zvenyigorod otthonában lép pályára az első fordulóban.

A legutóbbi három kiírásban a legjobb négybe jutott győriek idén is hasonlóan eredményes szereplést várnak maguktól, bár Konkoly Csaba továbbra sem számíthat az előző szezon végén (pont a BL-döntő előtt) megsérült Görbicz Anitára. Az irányítót, ahogy már a Viborg ellen is, a fiatal tehetség, Kovacsics Anikó helyettesíti majd.

A győriek feltétlenül erősödtek tavaly óta, egyik legkomolyabb hiányosságukat oldották meg a brazil Eduarda Amorim szerződtetésével. Az átlövő év közben érkezett, de a BL-ben most játszhat először új csapatában. A Győr jó formában kezdte a bajnoki szezont, veretlen a magyar bajnokságban, a héten rangadót nyert a feltörekvő Békéscsaba ellen úgy, hogy a vendégek mindössze 15 gólig jutottak.

A májusi BL-döntő képei

Bajnokok Ligája, C csoport

1. forduló:
10.25., vasárnap, 12h (TV: Viasat): Zvezda Zvenyigorod-Győri Audi-Eto
SD Itxako-Oltchim Rm. Valcea

A Zvezda a BL egyik legerősebb csapata, gyakorlatilag az orosz válogatottal egyenértékű, de a 2007-es győztest a győrieknek már tavaly is sikerült legyőzniük idegenben. További hasonlóság, hogy 2009 januárjában is Görbicz Anita nélkül játszottak Oroszországban, ekkor Pálinger Katalin volt a mezőny legjobbja, miután hazai pályán simán, hat góllal nyert a magyar bajnok.

A csoportban ott van még a tavalyi középdöntős ellenfél, a román Valcea (Szűcs Gabriella klubja), és a spanyol Itxako. A csoport első két helyezettje jut a középdöntőbe, ahonnan már egyenes ágon jutnak az elődöntőbe a csapatok.