Döntetlen Tunéziával a kézi Pannon-kupán

2009.10.29. 20:15 Módosítva: 2009.10.29. 20:15
A férfi kézilabdázók Pannon-kupáján, amely egyben Marian Cozma emléktorna, a magyar válogatott gyenge játékkal csak döntetlent ért el Tunéziával szemben a nyitómeccsen. Csoknyai István csapatában egyedül Gál Gyula nyújtott kiemelkedőt, ez csak egy kiszenvedett döntetlenre volt elég, pénteken Szerbia következik.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a Pannon Kupa első mérkőzése Pápán, Csoknyai István kapitány első komoly tornáján. Tunézia elsősorban a rutinos Hmam góljaival tartotta magát, de az első percekben a magyar válogatott vezetett 1-2 góllal.

MAGYARORSZÁG-TUNÉZIA 28-28 (15-13)

A magyar gólszerzők: Gál 7, Császár 3, Törő 3, Krivokapics 3, Gulyás 3, Ilyés 2, Schuch 2, Eklemovics 2, Katzirz 1, Harsányi 1, Iváncsik G. 1
Kiállítások 16 perc ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/0 ill. 3/2
A torna másik mérkőzésén: Szerbia-Románia

A magyarok védekezésében gondot okozott, hogy a Nagy László helyén nincs megfelelő védőjátékosa a csapatnak, így a mozgékony tunéziai támadók könnyedén kuszálták össze a magyar falat, és a kapuban kezdő Mikler Roland sem halmozta a bravúrokat. A magyar támadások is elég pontatlanok voltak, sokszor lövésig sem jutottunk, egyedül Gál Gyula hozta magát.

A nagy akarással küzdő beálló eléggé magára maradt, a többiek nem fogtak ki nagy napot, de az első félidőben közepes támadójátékkal is vezetni tudott Magyarország. A szünet után az észak-afrikaiak három perc alatt egyenlítettek, és innentől már egyetlen percre sem tudta visszavenni a vezetést a magyar csapat, amely képtelen volt összeszedni magát a második félidőre.

A tunéziaiak védekezése viszont nagyon összeállt, könnyedén állították meg az egyébként sem különösebben fantáziadús magyar akciókat. Kezdett kellemetlenné válni a helyzet, ellenfelünk állandósította 3-4 gólos vezetését, és változatlanul csak kevesen nyújtottak kiegyensúlyozottan jó teljesítményt, Császár Gábor és a szélsők villanásai ellenére benne volt a mérkőzésben a tunéziai győzelem.

ilyés

A semmit sem fogó Puljezevics Nenad helyére visszajött Mikler, de sem a védekezés, sem a kapusteljesítmény nem javult, nagyon sokat játszott emberhátrányban a csapat. A magyarok kapaszkodni kezdtek, és két perccel a vége előtt visszajöttek 1 gólra, de rövid időre kettős emberhátrányba kerültek.

Az izgalmas hajrában Gál és Krivokapics révén kétszer is sikerült egyenlítenünk, szó szerint kiharcoltuk a döntetlent Tunézia ellen.

Jó csapattal találkozott a magyar válogatott, de ez nem mentség a pontatlan játékra, és az ingatag védekezésre. Nem érdemelt győzelmet Csoknyai István csapata, amelyben kevés volt a jó egyéni teljesítmény, és a korábbi erényeiből, a jó védekezésből és a magabiztos kapusteljesítményből semmit nem mutatott. Péntek Szerbiával találkozik a magyar csapat.

" A mutatott játékban elmaradtunk attól, amit vártam, hiszen rengeteg hibával játszottunk, sok gyenge teljesítményt láttam a csapatban, ehhez képest csoda, hogy négy gólos hátrányból egyenlítettünk - mondta a kezi.hunak Csoknyai István. - Csalódott vagyok, mert gyámoltalan volt a csapat támadójátéka. Már a holnapi meccsen szeretnénk javítani."