Az edző ütközte le a meginduló szélsőt

2009.10.30. 11:39
A Hypo Niederösterreich edzője, Gunnar Prokop 27-27-nél, néhány másodperccel a mérkőzés vége előtt megakadályozta a Metz utolsó akcióját, ezzel valószínűleg egy BL-vereségtől mentette meg csapatát.

Gunnar Prokopról, az osztrák Hypo Niederösterreich edző/tulajdonos/mindeneséről eddig is ismert volt, hogy nem teljesen normális, a Metz elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen minden eddiginél többet engedett meg magának.

Másodpercekkel a mérkőzés vége előtt, döntetlennél a Hypo elveszítette a labdát, a franciák megindultak, de lerohanásukból nem tudtak gólt szerezni, mert a vonal mellett labdát kapó szélsőt a pályára belépő Prokop leütközte.

A játékvezető megállította az akciót, piros lappal kiállította az edzőt, de a lerohanásból nem lett gól, az osztrákok visszarendeződtek, és megőrizték legalább az egyik pontot.

A pályáról levonuló edző vigyorgott, cseppet sem bánta sportszerűtlen tettét, amiért akár hosszú eltiltásra is számíthat. "A vereség elkerülése érdekében meg kellett kockáztatnom a piros lapot. Taktikailag helyesen cselekedtem, és nem okoztam sérülést" - kommentálta az esetet a menedzser.

Prokopnak rengeteg ügye volt már a Hypónál eltöltött, egyébként elképesztően sikeres időszaka alatt, rendszeresek voltak a játékvezetőkkel való heves vitái, de játékosaival és edzőivel is meggyűlt a baja. Legutóbb Németh Andrást rúgta ki, pedig a magyar szakember néhány sikertelen év után újra BL-döntőbe vezette a Hypót.