Szerbia simán verte a kézi-válogatottat

2009.10.30. 19:58
A kézilabda Pannon-kupa második meccsén komoly, 25-30-as vereséget szenvedett a magyar válogatott, Szerbia akár ki is üthette volna az első meccshez hasonlóan gyengén kézilabdázó csapatot. Fazekas Nándor volt a magyarok legjobbja, rajta kívül még Iváncsik Gergő dicsérhető, de a szerbek veszprémi játékosai a második félidő elejére eldöntötték a meccset.

Mindkét csapatban sok veszprémivel kezdődött a mérkőzés, a két kapus, Fazekas Nándor és Dejan Perics mellett a szerbeknél Marko Vujin és Zarko Sesum, a magyaroknál az Iváncsik testvérpár, és Eklemovics Nikola kezdett az MKB-ból.

Az első percekben jobbára a magyarok vezettek, Iváncsik Gergő indulásgólokat lőtt, de a félidő felénél Dejan Perics bemelegedett, és elkezdett fogni. Nem védett rosszul Fazekas Nándor sem, de a szerb kapusnak nem lehetett gólt lőni. Ez el is bizonytalanította a magyar támadásokat, amelyek a Tunézia elleni meccshez hasonlóan egyébként is elég esetlegesek voltak.

A szerbek egyre magabiztosabbak lettek, a két átlövő, Momir Ilics és Vujin könnyedén lődözték át a magyar falat, a Veszprémben keveset játszó Zarko Sesum pedig a mezőny legjobbjaként villogott. Ezzel szemben a magyar átlövők sehol nem voltak, a belső posztokról szinte csak az irányítók tudtak gólt lőni, de sem Császár Gábor, sem Eklemovics nem tudta felpörgetni a csapat lagymatag játékát.

hunserb1

Szerbia a 13-16-os szünet után gyorsan eldöntötte a mérkőzést, a gyenge magyar támadásokból simán fordultak, és lerohanásokból növelték előnyüket. Perics tovább parádézott, a másik kapuban hiába tett meg mindent Fazekas is, a magyar kapus előtt messze nem takart olyan jól a védőfal. A második félidő közepén kinézett egy óriási verés, már kilenccel is vezettek a szerbek.

A végén a kiütés elmaradt, csak öttel, de bántóan megérdemelten nyerte meg a mérkőzést Szerbia, amely szinte végig vezetve egy percig sem kellett, hogy izguljon győzelméért, ami azért egy hazai rendezésű tornán elég kellemetlen. Nagyon erős csapat győzte le a magyar válogatottat, de Csoknyai Istvánnak is nagyon sokat kell még dolgoznia, hogy ütőképes csapattal mehessen a januári Eb-re, mert ez most nem az.

Még van egy meccs a Pannon-kupán, szombaton Romániával találkozik a csapat, de az két mérkőzés után is bátran kijelenthető, hogy Nagy László nélkül nagyon nehezen elképzelhető a magyar válogatott. A védekezés fejetlen, támadásban pedig az átlövők határozatlanok, nincs senki, aki pótolhatná a barcelonai kapitányt.

hunserb2

„Szerettünk volna nyerni, talán lehetett volna szorosabb is, de rendkívül erős válogatottal találtuk magunkat szembe – mondta a mérkőzés után a kezi.hunak Csoknyai István szövetségi kapitány. - Leginkább az átlövők teljesítményével voltam elégedetlen, de megyünk tovább, készülünk a románok ellen.”

Az MTI beszámolója szerint a vereség után Mocsai Tamás, a magyarok jobbátlövője összepakolta a csomagjait, és elhagyta a csapat szállását. A játékos nem kívánt nyilatkozni az esetről.

Magyarország-Szerbia 25-30 (13-16)

A magyar gólszerzők: Iváncsik G. 6, Eklemovics 4, Schuch 3, Szászár 3, Zubai 3, Krivokapics 2, Gál 1, Ilyés 1, Gulyás 1, Katzirz 1
Hétméteresek: 3/1 ill. 6/2
Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc
A csoport másik mérkőzésén: Románia-Tunézia 33-33
A Pannon-kupa állása:
1. Szerbia 4, 2. Tunézia 2, 3. Magyarország 1, 4. Románia 1
Az utolsó fordulóban: Magyarország-Románia, Szerbia-Tunézia