Jenő
-3 °C
6 °C

A faltoló edző 3 évre kitiltva a kézilabdából

2009.11.04. 16:11
A Hypo edzője a pályán ütközte le az ellenfél szélsőjét: három évre eltiltották, 75 ezer eurót kell fizetnie. Csapata elbukta a falttal szerzett pontot, mire büntetése lejár, 72 éves lesz.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) három évre eltiltotta Gunnar Prokopot, az osztrák Hypo NÖ női csapatának korábbi vezetőedzőjét, aki múlt csütörtökön a Metz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen követett el súlyos sportszerűtlenséget. A szakembert 45 ezer eurós pénzbüntetéssel is sújtották.

A más botrányairól is híres Prokop - aki azóta már lemondott tréneri posztjáról - a találkozón 10 másodperccel a vége előtt, 27-27-es állásnál, amikor a franciák támadtak, szándékosan belépett a pályára, és ütközött az ellenfél egyik játékosával. A bíró kiállította őt, de mivel közben letelt a játékidő, a vendégek nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, így az eredmény már nem változott.

Prokop kedden már arról beszélt, a bírók váltották ki belőle ezt a viselkedést, amire nem tudott magyarázatot adni, de mint mondta, pszichológus segítségét kéri majd az eset feldolgozásához.

Az EHF nem törődött bele, hogy Prokop megmozdulása befolyásolta a végeredményt, ezért a Hypo megszerzett pontját elvette. Az osztrák klubot továbbá 30 ezer euróra büntette, amit szintén Prokopnak kell megfizetnie, mivel ő a klub tulajdonosa és elnöke is egyben. Összesen így 21 millió forintnyi eurót rak az EHF kasszájába.

A 69 éves Prokop, aki a következő három évben semmilyen EHF-rendezvényen nem vehet részt, soha többé nem tölthet be semmilyen funkciót az európai szövetségben.

Prokopot minden idők legnagyobb kéziedzőjének tartják, néhány éve a 20. század legjobb trénerének is megválasztották. Ítélete ellen 21 napon belül még fellebbezhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?